Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Білгород-Дністровський порт вкотре готують до приватизації

06 Липня 2024 10:09
Ганна Ковальова
Білгород-Дністровський порт вкотре готують до приватизації

Фонд державного майна в черговий раз готує Білгород-Дністровський порт до приватизації, яку планують оголосити в середині липня 2024 року. Про це повідомляє ФДМУ.

Білгород-Дністровський порт є універсальним підприємством, що щорічно обробляє сотні тисяч тонн різноманітної продукції. Також він спеціалізується на перевантаженні лісових вантажів, мінеральних добрив, залізорудних окатків, металопродукції, зернових культур, пиломатеріалів, деревної продукції, шроту та олії.

У ФДМУ зазначили, що така різноманітність вантажів робить порт привабливим для інвесторів, оскільки з належним управлінням та інвестиціями він може суттєво збільшити обсяги перевалки та розширити спектр послуг, ставши важливим джерелом доходів для регіону.

“Наша мета – підготувати порт до успішної приватизації, яку плануємо оголосити вже в середині липня цього року. Це ключ до його модернізації, створення нових робочих місць та економічного розвитку всього регіону”, – повідомив голова ФДМУ Віталій Коваль.

Зазначимо, ця спроба продати порт стане девʼятою за останні роки. Останній аукціон було оголошено у лютому поточного року. Раніше Махала розповідала, чому ФДМУ не може продати порт так само швидко, як був проданий Усть-Дунайськ. 

Поділитись
Зараз читають