Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Памʼяті тих, кого вбила Росія: Качай Євген

06 Липня 2024 09:00
Лілія Биковська
Памʼяті тих, кого вбила Росія: Качай Євген

Щоранку о 09:00 в Україні оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання. Кожен ранок ми згадуємо всіх загиблих внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Сьогодні згадуємо уродженця села Лощинівка Ізмаїльського району Качай Євгена Васильовича, який загинув від рук російських окупантів у липні 2022 року.

Як повідомляє Саф’янівська сільська територіальна громада, народився Євген 26 грудня 1998 року у селі Лощинівка Саф’янівської сільської громади. 

З перших днів повномасштабного вторгнення доєднався до лав ЗСУ аби захищати Батьківщину від ворога. Був льотчиком-штурманом вертольота, вертолітної ланки, вертолітної ескадрильї в/ч А1604. Від початку війни виконав більше 30 бойових вильотів.

Євгена згадують як дуже світлу людину: доброго, усміхненого, щирого та сміливого хлопця, у якого попереду було ще багато планів і мрій на подальше життя. 

2 липня 2022 року, захищаючи небо України під час чергового польоту, захисник загинув. 24 липня воїна провели в останню путь та поховали у рідному селі на місцевому кладовищі, віддавши йому належну шану.   

Поділитись
Зараз читають