Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Сплатить менше, ніж заробив: як Саратський суд покарав інспектора ТЦК, який продавав “білі квитки”

24 Березня 2024 15:00
Олександра Сергєєва
Сплатить менше, ніж заробив: як Саратський суд покарав інспектора ТЦК, який продавав “білі квитки”

За рішенням суду посадовець сплатить на штраф у розмірі 93500 гривень та протягом трьох років не буде мати права обіймати посади, повʼязані з виконанням функцій держави. Ані тюремного строку, ані іспитового, суд йому не призначив. Про це “Махала” дізналася з судового реєстру. 

У березні 2022 року уродженець села Михайлівка Саратської громади, обіймаючи посаду  інспектора обліку мобілізаційної роботи, пообіцяв “клієнтці” повпливати на рішення посадових осіб та ВЛК, щодо визнання її двох синів непридатними до військової служби. За кожного ухилянта він попросив 2 тисячі доларів, тобто 4 тисячі за двох синів. 

Більшу частину коштів, а саме 3500 доларів, він отримав одразу, а ще 500 доларів – у липні, під час передачі готових документів. 

Через рік, у березні 2023 року, жінка повторно звернулася до інспектора з проханням зробити такий самий документ, але вже для її чоловіка. За цей час “такса” трохи зросла, тож за цей документ обвинувачений попросив з жінки вже 3 тисячі доларів.

Через місяць жінка передала посадовцю гроші, що згідно з офіційним курсом НБУ становило 112500, та отримала омріяні документи. 

Проте довго заробляти на хабарях інспектору не судилося – його викрили правоохоронці. Адвокат та прокурор дійшли згоди, згідно з якою інспектор визнає провину, але до в’язниці не потрапляє.

Суд прийняв угоду та погодився із покаранням у вигляді штрафу в розмірі 5500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що складає 93500 грн, із застосуванням додаткового покарання у виді позбавлення права обіймати посади, пов`язані з виконанням функцій держави на строк 3 роки.

Також він має сплатити на користь держави 17038 грн за залучення експертів.

Поділитись
Зараз читають