Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Бізнесмен з Арциза перейняв досвід найкращого кінного заводу на Полтавщині

29 Лютого 2024 12:00
Оксана Чумак
Бізнесмен з Арциза перейняв досвід найкращого кінного заводу на Полтавщині

На минулому тижні Павло Гафінець – арцизький бізнесмен, власник компанії «Tiratek» на базі якої у 2022 році був створений кінний двір, разом зі своїми співробітниками, переймав досвід та отримував нові знання з конярства на одному з найкращих кінних заводів України у селі Дібрівка, що на Полтавщині.

Про це Павло розповів інтернет-виданню “Махала”.

Павло Гафінець наголосив на тому, що Дібрівський завод один з найперших, який відкрився в Україні та функціонує без перерв майже півтора століття. Там працюють досвідчені конярі, які віддали роботі на заводі багато десятиліть свого життя.

«Дібрівський кінний завод був заснований князем Дмитром Романовим у 1888 році. Але до того коней тут розводили ще Кочубеї та Муравйови-Апостоли. Першим керівником господарства став Федір Ізмайлов. Кінний завод спеціалізується на розведенні коней російської та орловської рисистих порід та є племінним репродуктором з розведення коней Новоолександрівської ваговозної породи», – розповів Павло коротку історію заводу.

Павто Гафінець біля адмінбудівлі Дібрівського кінного заводу

Чоловік завжди прагне набувати нового досвіду, який йому необхідний для вдосконалення своїх професійних навичок, тому це стало головним поштовхом його поїздки в Дібрівку. Ця подія одночасно стала і цікавою пригодою, і місцем, де Павло здобув важливі знання та практику. Адже він сам займається розведенням коней та має свій власний невеличкий кінний двір. Він вважає, що любов до конярства йому передалася на генетичному рівні від його предків по материнській лінії – болгар. Вже у 12 років його дід подарував йому першого коня, який став справжнім другом для Павла. 

Для того, щоб дізнатися якомога більше секретів успіху у конярстві, бізнесмен вирішив стати членом команди робітників Дібрівського кінного заводу рівно на один тиждень. Там він пізнавав секрети годування та раціону коней, ознайомився з умовами в яких вони проживають, став свідком народження молодняка, взяв участь у скачках на колісницях…

Новоолександрівська ваговозна порода коней, на вирощенні якої спеціалізується завод

Щодо причини, яка побудила Павла на таку авантюру він говорить наступне: – «До речі, колись, щоб відкрити власну мийку самообслуговування, я також пішов працювати на подібну автомийку звичайним працівником та пізнав цей бізнес зсередини».  

Кінний двір у рідній Бессарабії бізнесмен наважився відкрити у надважкий для країни час – у рік, коли росія почала повномасштабне вторгнення в Україну. У 2023 році кінний двір було реорганізовано в туристичну локацію «Кінний двір». Павло відновив старовинний німецький колодязь поблизу кінного двору та розмістив фотозону, яка складається з цікавих артефактів – свідків минулого Бессарабії.

Кінний двір компаніії «Tiratek» не лише можна безкоштовно відвідати, а й навіть безкоштовно покататися на конях

У планах чоловіка надалі розвивати та покращувати такий цікавий куточок створений його власними руками, який вже має неабияку популярність серед жителів нашого краю та навіть серед українських блогерів, які обирають дану локацію для зйомок власного контенту. Досвід, отриманий Павлом Гафінцем у Дібривці, неодмінно буде застосований в роботі кінного двору компанії «Tiratek».

Про те, як будуть надалі розвиватися справи кінного двору, інтернет-видання «Махала» буде повідомляти в наступних публікаціях.  

Нещодавно туристичну локацію «Кінний двір» відвідала відома бессарабська блогерка Надія Мущак
Поділитись
Зараз читають