Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Знайшов на вулиці та приніс додому: мешканцю Тарутинської громади за незаконне поводження з гранатою загрожує в’язниця

19 Лютого 2024 13:22
Олександра Сергєєва
Знайшов на вулиці та приніс додому: мешканцю Тарутинської громади за незаконне поводження з гранатою загрожує в’язниця

Чоловік знайшов за селищем Березине корпус ручної осколкової гранати Ф-1 з підривачем до неї, однак, замість того, щоб звернутися до правоохоронців, приніс вибуховий предмет додому і сховав у шафі в одній з господарських споруд. Про це повідомили у поліції. 

За місцем мешкання чоловіка було проведено санкціонований обшук, в ході якого гранату було знайдено, вилучено та відправлено на експертизу. Оцінка експертів підтвердила, що граната була діюча та могла вибухнути. 

Під процесуальним керівництвом  Болградської окружної прокуратури слідчі висунули чоловіку обвинувачення у придбані, носінні та зберіганні бойових припасів без передбаченого законом дозволу.

За скоєне йому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років. До суду він перебуватиме під домашнім арештом.

Нагадаємо, в жовтні минулого року працівник комунального підприємства в Саратській громаді знайшов на узбіччі пакет із запалами гранат та необережно взяв його в руки. В результаті необдуманої дії запали вибухнули в руках чоловіка, а сам він був госпіталізований до лікарні.

Поділитись
Зараз читають