Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

На півдні Одещини планують збільшити площі поливних земель до початку сезону: на кого чекають зміни

16 Лютого 2024 11:44
Тетяна Терзі
На півдні Одещини планують збільшити площі поливних земель до початку сезону: на кого  чекають зміни

На півдні Одещини триває капітальний ремонт та реконструкція трьох зрошувальних систем, а саме: Ташбунарської, Ізмаїльської та Нагірнянської. Реалізація проектів здійснюється за кошти обласного бюджету. Про це повідомляє «Махала» з посиланням на голову Одеської ОВА Олега Кіпера.

Передбачається, що площі поливу після реконструкції трьох зрошувальних систем збільшаться до 6400 га. Орієнтована дата закінчення робіт – початок поливного сезону 2024 року.

У рамках дії Регіональної програми розвитку АПК Одеської області на 2019-2025 роки «Аграрна Одещина»  розроблена та виготовлена проектно-кошторисна документація на реконструкцію 12 державних меліоративних об’єктів. На це в обласному бюджеті передбачено 94 458 654,4 грн.

«Найближчим часом всі меліоративні об’єкти заплановано передати з державної власності в управління організаціям водокористувачів (ОВК).  На даний час в Одеській області створено та зареєстровано 8 об’єднань водокористувачів. Інші 4 потенційні ОВК, які мають намір об’єднатися проходять початкові етапи створення. Крім того, коштом водокористувачів та міжнародних донорських організацій планується  модернізація внутрішньогосподарських зрошуваних систем та відновлення функціонування пошкоджених», – повідомив голова ОВА.

Нагадаємо, програма USAID АГРО надасть до 18,3 млн грн співфінансування для модернізації меліоративної інфраструктури водокористувачів. Діяльність за цим проєктом співфінансування передбачає розробку та реалізацію проєкту для організації водокористувачів на територіях України, де наразі не ведуться бойові дії, та де є потреба у відновленні або модернізації меліоративної інфраструктури, відновлення площ поливу або осушення в межах території обслуговування ОВК.

Фото Олега Кіпера

Поділитись
Зараз читають