Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Памʼяті тих, кого вбила Росія: Граждан Євген

13 Лютого 2024 09:00
Лілія Биковська
Памʼяті тих, кого вбила Росія: Граждан Євген

Щоранку о 09:00 в Україні оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання. Кожен ранок ми згадуємо всіх загиблих внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Сьогодні згадуємо мешканця села Шабо Білгород-Дністровського району Граждана Євгена В’ячеславовича, який загинув від рук російських окупантів у червні 2023 року.

Євген народився 19 квітня 1990 року. Як повідомляє Білгород-Дністровська районна державна адміністрація, чоловік навчався в Адамівській школі села Шабо з 1996 по 2005 роки. До початку повномасштабного вторгнення Євген працював, разом із дружиною виховував дітей, а також допомагав своєму літньому батькові. Але, коли вороги прийшли на нашу землю, чоловік без роздумів пішов захищати рідну країну. 

Чоловік був сержантом мінометного підрозділу 17-ої окремої бригади. Серед побратимів Євген отримав прізвисько «Джексон». Військові разом звільняли правобережжя Херсонщини, після чого підрозділ відправили на Бахмутський напрямок.

Також Євген стримував ворогів у місті Соледар. 30 червня 2023 року в одному з гарячих боїв за місто Євген загинув. Вдома у захисника залишилась молода дружина, двоє дітей, а також літній батько та сестри.

9 жовтня 2023 року на стіні школи, яку закінчив захисник, відкрили меморіальну дошку на його честь. 

Поділитись
Зараз читають