Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

На будівлі Ренійського ліцею №3 буде встановлено меморіальну дошку пам’яті Михайла Завадського

05 Лютого 2024 11:25
Микола Григораш
На будівлі Ренійського ліцею №3 буде встановлено меморіальну дошку пам’яті Михайла Завадського

Рішенням виконкому Ренійської міської ради від 31 січня надано дозвіл педагогічному колективу ліцею №3 на встановлення меморіальної дошки з портретом та текстом загиблому воїну Збройних Сил України Завадському (Марчишину) Михайлу Івановичу на фасаді будівлі Ренійського ліцею №3 за власні кошти відповідно.

Про це повідомляє інтернет-видання “Махала”.

З ініціативою встановлення меморіальної дошки пам’яті свого колишнього учня, який загинув під час виконання бойового завдання 31 березня 2023 року у місті Бахмут Донецької області, виступив педагогічний колектив Ренійського ліцею №3.

Нагадаємо, у вересні минулого року на офіційному сайті Президента України було опубліковано петицію про присвоєння військовослужбовцю Михайлу Завадському (позивний «Доцент») звання Героя України (посмертно). У листопаді збір підписів було закрито, всього петиція набрала 25 361 голос і нині перебуває на розгляді. Історію життя та славетного бойового шляху нашого земляка Михайла Завадського журналісту «Махали» розповіла його мама Тамара Михайлівна, статтю можна прочитати за посиланням.

Раніше у Рені відкрили меморіальну дошку пам’яті 19-річного Станіслава Топала, який загинув 3 квітня 2022 року при обороні Маріуполя – пам’ятний захід відбувся 1 листопада 2022 року у школі №1, де навчався Захисник України. Могила Станіслава стала першою на Алеї слави в Рені, про конкурс ескізів якої можна прочитати за посиланням.

Поділитись
Зараз читають