Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Ізмаїлі в 2024 році на регулювання чисельності безпритульних собак планують витратили 2 млн грн

26 Січня 2024 09:45
Тетяна Терзі
В Ізмаїлі в 2024 році на регулювання чисельності безпритульних собак планують витратили 2 млн грн

Виконком Ізмаїльської міської ради прийняв рішення  «Про затвердження програми регулювання чисельності безпритульних тварин на території міста Ізмаїл у 2024 році». На реалізацію програми в міському бюджеті передбачені прогнозні витрати в обсязі 2 млн грн. Про це повідомляє видання «Махала».

Програма передбачає тісне співробітництво та взаємодію з громадськими об’єднаннями та громадськими організаціями, які відповідно до своїх статутних завдань опікуються безпритульними тваринами і працюють на території Ізмаїла. 

Розробником програми і розпорядником коштів є управління житлово-комунального господарства Ізмаїльської міської ради.

Ізмаїльська міська рада повідомила про позитивний досвід співпраці з громадськими об’єднаннями та громадськими організаціями щодо чисельності безпритульних тварин. Так, влітку 2021 року в місті Ізмаїл протягом трьох тижнів працював благодійний проєкт організації «Чотири лапи», під час якого було провакциновано та стерилізовано 201 безпритульну тварину. В проєкті прийняли участь також волонтери міста Ізмаїл.

У 2022 році в рамках Програми регулювання чисельності безпритульних тварин на території міста Ізмаїл  громадською організацією «КОТОПЕС» було провакциновано та стерилізовано 155 безпритульних тварин. В період з 22 вересня по 1 жовтня 2023 рок в м. Ізмаїл працював благодійний проєкт БО «МБФ «Білий Янгол»», під час якого було провакциновано та стерилізовано 192 безпритульні тварини.

В 2024 році планується в межах програми стерилізувати, вакцинувати та ідентифувати 800 тварин. Загалом на території Ізмаїла проживають приблизно 1500 безпритульних собак.

Поділитись
Зараз читають