Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Памʼяті тих, кого вбила Росія: Драгуш Роман

04 Грудня 2023 09:00
Лілія Биковська
Памʼяті тих, кого вбила Росія: Драгуш Роман

Щоранку о 09:00 в Україні оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання. Кожен ранок ми згадуємо всіх загиблих внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Сьогодні згадуємо уродженця міста Білгород-Дністровський Драгуша Романа, який загинув від рук російських окупантів у листопаді 2023 року.

Роман народився 08 грудня 1983 року у місті. Білгород-Дністровський. У 2001 році він закінчив місцевий ліцей “Лідер”.

Роман мав активну громадянську позицію та охоче брав участь у різних соціальних і не лише програмах. Тож, коли почалось повномасштабне вторгнення, чоловік не вагаючись пішов у військкомат, щоб приєднатися до лав захисників.

Роман пройшов шлях від простого солдата до сержанта, був командиром відділення. Пізніше його перевели до іншого батальйону, проте він подав рапорт і перевівся до штурмового підрозділу. Там він проходив додаткове навчання. Роман перебував на Лиманському напрямку, де разом із побратимами виконували бойові завдання. А вже на Донбасі відбулася його остання битва.

13 листопада 2023 року під час наступальних дій біля села Діброва Луганської області воїн загинув. Захисник не дожив до свого 40-річчя менше ніж місяць. Свій ювілей Роман мав святкувати 8 грудня. У Романа залишилась дружина та двоє дітей.

23 листопада захисника провели в останню путь та поховали у рідному місті, на місцевому кладовищі.

Поділитись
Зараз читають