Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В храмі ПЦУ на Одещині встановили вази для квітів з відстріляних російських снарядів (Фото)

02 Грудня 2023 11:00
Алла Корінь
В храмі ПЦУ на Одещині встановили вази для квітів з відстріляних російських снарядів (Фото)

Парафіяни Саратського Свято-Покровського храму ПЦУ звернули увагу на нові, дуже гарні та незвичні вази для квітів, встановлені біля іконостаса. Виявляється, вони виготовлені з… гільз для снарядів.

Про це повідомляє інтернет-видання “Махала”.

Ініціативу придбати такий витвір мистецтва проявив настоятель храму отець Владислав Шіман. Священник зізнається, що ця ідея спочатку не знайшла підтримки та порозуміння навіть у близьких йому людей, але після його вислову “Який час, такі й вази…” всі погодились. 

Знайти гільзи допоміг волонтер Олександр Паніот. А з проханням перетворити елемент страшної зброї на витвір мистецтва батюшка звернувся до викладача образотворчого та прикладного мистецтва Саратської мистецької школи Світлани Колісник. Вона з радістю та натхненням погодилася та виконала цю роботу разом з ученицею Марією Гросу. Диптих “Ще зацвіте над Україною” – декоративний розпис по металу –  виконано акриловими фарбами.

Цікавою є історія однієї з гільз – вона привезена з аеродрому Кульбакіно, що під Миколаєвом, і залишилась від розбитої російської гармати. 

“Плануємо продати ці вази на аукціоні, а виручені кошти спрямувати на допомогу ЗСУ” – поділився отець Владислав.

Поділитись
Зараз читають