Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Памʼяті тих, кого вбила Росія: Бородовський Володимир

17 Листопада 2023 09:00
Лілія Биковська
Памʼяті тих, кого вбила Росія: Бородовський Володимир

Щоранку о 09:00 в Україні оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання. Кожен ранок ми згадуємо всіх загиблих внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Сьогодні згадуємо уродженця міста Білгород-Дністровський Бородовського Володимира, який загинув від рук російських окупантів у вересні  2023 року. 

Володимир народився 27 березня 1999 року у Білгороді-Дністровському. Після 9-го класу пішов вчитися до Білгород-Дністровського професійного будівельного ліцею. 

Володимира забрали на строкову службу, коли йому виповнився 21 рік. Спочатку він служив у військовій частини у місті Старичі Львівської області. Там Володимир місяць проходив військову підготовку та приймав присягу. Далі Володимира обрали до Президентського полку, де він згодом прослужив п’ять місяців строкової служби. Для захисту безпосередньо президента йому не вистачило шість сантиметрів зросту. 

Коли почалося повномасштабне вторгнення, Володимир десять місяців перебував у Краматорську, трохи згодом його перевели під кордон із Білоруссю, а потім він захищав  небо Києва. На передовій він був лише два тижні, коли разом із побратимами звільняв Кліщіївку. 

Останній раз Володимир виходив на зв’язок із родиною 13 вересня. 14 вересня 2023 року, під час звільнення села Кліщіївка Донецької області Володимир загинув, потрапивши під ворожий мінометний обстріл.

2 жовтня 2023 року Володимира провели у останню путь та поховали на міському кладовищі у селі Бритівка Білгород-Дністровського району. 

Поділитись
Зараз читають