Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Хлопцям треба тепло: освітні заклади Одещини закликають долучитися до виготовлення окопних свічок

14 Листопада 2023 15:00
Олександра Сергєєва
Хлопцям треба тепло: освітні заклади Одещини закликають долучитися до виготовлення окопних свічок

Департамент освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації звернувся до шкіл, дитячих садків та позашкільних закладів із проханням долучитися до виготовлення свічок на фронт. Про це повідомили у пресслужбі відомства. 

Виготовляти свічки пропонують на уроках праці, або проводити майстер-класи чи організовувати заходи з виготовлення у позаурочний час. 

Минулого року багато закладів освіти самостійно за власним бажанням долучилися до цієї ініціативи, однак цього року такого ажіотажу вже немає, а свічок потрібно навіть більше. 

Зараз на фронт активно виготовляють свічки переважно заклади позашкілля. Так, наприклад, Центр дитячої творчості з Білгорода-Дністровського систематично передає на фронт свічки, смаколики і сувеніри із побажаннями, які додають бійцям сил та віри.

Окопні свічки є необхідним атрибутом кожного бійця. Завдяки ним можна підсушити одяг, зігріти руки, зробити каву, розігріти банку тушкованки та перекусити. Вони є мобільними та відразу готові до використання, швидко загоряються без додаткового часу та зусиль та працюють попри вітер, вологу та дощ.

«На Донецькому напрямку вже морози. Хлопцям треба тепло від буржуйок, виготовлених дбайливим старанням наших газозварників-профтехівців та особливе тепло рідного дому від окопної свічки. Отже, хто ще із закладів освіти має бажання – долучайтеся до такої роботи, вона наразі вкрай важлива», – закликали у департаменті.

Поділитись
Зараз читають