Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

На війні загинув одесит, чию дружину, тещу та 3-місячну доньку вбила російська ракета у квітні 2022

05 Листопада 2023 17:45
Ганна Ковальова
На війні загинув одесит, чию дружину, тещу та 3-місячну доньку вбила російська ракета у квітні 2022

Російські окупанти забрали життя Юрія Глодана – одесита, сімʼю якого вбила ракета, яка прилетіла в житловий комплекс “Тірас” в передвеликодній день 2022 року.

Про це повідомив співзасновник кондитерської мережі “Make My Cake” Олександр Яковенко, де Юрій до початку повномасштабного вторгнення працював пекарем.

Майже кожний одесит знає цю сім’ю. Юра – чоловік, батько, воїн, пекар та колега в проєкті “Make My Cake”, де я співвласник. Саме він робив відомі в Одесі пасхи від нашої кондитерської – цей день був його першим вихідним, він вийшов в магазин, коли повернувся, його світ був зруйнований. 23 квітня 2022 року, в його сімʼю прийшов «руський мір» – російська ракета зруйнувала житловий комплекс “Тірас” в Одесі. Трагедія відібрала життя тримісячної Кіри Глодан, її мами Валерії та бабусі Людмили – це сімʼя Юри” – нагадав Олександр Яковенко.

Після того, як Юрій трішки оговтався від трагедії, він добровільно вступив до лав Збройних сил України.

“Він поступив, як гідний чоловік української нації – пішов в ЗСУ, спочатку АЗОВ, потім 3-тя штурмова. Сьогодні дізнався, що він загинув, захищаючи свою країну. Світла памʼять, людина з великим серцем. Центр Європи. 21 століття. Історія української сімʼї” – зазначив Олександр Яковенко.

Він розповів, що інформацію про загибель Юри він отримав від його друзів. Офіційного висновку ще нема, але воїн вважається зниклим безвісти з 12 вересня.

Інформацію про загибель військового також підтвердив міський голова Одеси Геннадій Труханов.

Поділитись
Зараз читають