Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Памʼяті тих, кого вбила Росія: Мокану Денис

19 Жовтня 2023 09:00
Лілія Биковська
Памʼяті тих, кого вбила Росія: Мокану Денис

Щоранку о 09:00 в Україні оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання. Кожен ранок ми згадуємо всіх загиблих внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Сьогодні згадуємо уродженця міста Кілія Ізмаїльського району Мокану Дениса, який загинув від рук російських окупантів у листопаді 2022 року. 

Денис народився 3 липня 1985 року в Кілії. У рідному місті закінчив вісім класів школи №4. Потім переїхав до Болграда, де приєднався до 25-ої окремої повітряно-десантної бригади та паралельно закінчував вечірню школу. У двадцятирічному віці Денис протягом дванадцяти місяців проходив строкову службу в протиповітряній обороні в Севастополі.

З 2012 по 2014 рік Денис працював на Кілійському суднобудівельно-судоремонтному заводі, де отримав кваліфікацію суднозбірника четвертого розряду. Також Денис часто працював в Європі та Африці, займаючись ремонтом суден.

Ще на початку повномасштабного вторгнення Денис записався до лав територіальної оборони, а у квітні вже поїхав на фронт. Десь у середині жовтня чоловік повернувся з зони бойових дій до своєї родини. Саме тоді, під час десятиденної відпустки, вони востаннє бачили свого захисника живим.

Останній раз Денис виходив на зв’язок з «пекельної» Херсонської області першого листопада. 

Другого листопада, потрапивши під мінометний обстріл, Денису не вдалося врятуватися від загибелі. 5 листопада  військового поховали у рідній Кілії. У нього залишились дружина, три сини та молодший брат. 

Поділитись
Зараз читають