Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Памʼяті тих, кого вбила Росія: Грама Артур

01 Жовтня 2023 09:00
Лілія Биковська
Памʼяті тих, кого вбила Росія: Грама Артур

Щоранку о 09:00 в Україні оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання. Кожен ранок ми згадуємо всіх загиблих внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Так збіглося, що саме сьогодні своє професійне свято відзначають освітяни. Саме тому в цей день ми згадуємо уродженця селища Тарутине Болградського району Грама Артура Васильовича. Він в мирний час працював майстром виробничого навчання Тарутинського професійного аграрного ліцею, а загинув як молодший сержант Збройних сил України в липні 2023 року. 

Артур народився 22 березня 1991 року у селі Тарутине. Навчався у Тарутинському ліцеї за спеціальністю “кухар”, а по закінченню – залишився працювати у закладі кухарем. Трохи згодом навчав та виховував молодь – працював майстром виробничого навчання.

З другого дня війни він став на захист Батьківщини. Спочатку Артур проходив службу у роті охорони при Другому відділі Болградського районного центру комплектування та соціальної підтримки, а у травні 2022 року був направлений на службу у 28 окрему механізовану бригаду імені Лицарів Зимового Походу.

Артур брав участь у звільненні Миколаївської області та Херсону. За мужність, самовідданість, зразкове виконання службового обов’язку нагороджений медаллю «За оборону рідної держави» та відзнакою командувача Сухопутних військ ЗСУ «За звитягу». Був хоробрим воїном, зразком незламності та міцності духу, доброю і чуйною людиною.

За непересічні особисті якості воїна направили на навчання до школи сержантів, а вже у квітні 2023 року він отримав звання молодшого сержанта. Але командувати взводом йому не судилося, бо 11 липня 2023 року Артур загинув на бойовій позиції поблизу селища Курдюмівка Бахмутського району Донецької області. У нього залишилися дружина та 9-річний син.

14 липня 2023 року бійця провели в останню путь та поховали у рідному селищі – Тарутине. 

Мужність, сміливість та самовідданість Артура заслуговують найвищої нагороди. Саме тому на сайті Президента України створено петицію «Про присвоєння почесного звання Герой України (посмертно) Грамі Артуру Васильовичу», яка вже набрала понад 22 тисячі голосів. На розгляд голови Держави вона потрапить після того, як набере 25 тисяч підписів, тож підписати петицію можна за посиланням.

Поділитись
Зараз читають