Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Памʼяті тих, кого вбила Росія: Додон Святослав

24 Вересня 2023 09:00
Ганна Ковальова
Памʼяті тих, кого вбила Росія: Додон Святослав

Щоранку о 09:00 в Україні оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання. Кожен ранок ми згадуємо всіх загиблих внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Сьогодні згадуємо уродженця села Нерушай Татарбунарської громади Білгород-Дністровського району Додона Святослава, який загинув від рук російських окупантів в листопаді 2022 року.

Більшість свого життя Святослав Додон присвятив своїй улюбленій справі – працював водієм-сапером в Державній службі з надзвичайних ситуацій. На роботі зустрів своє кохання – Емілію. Разом з жінкою створив міцну родину, де народилася донечка Марина.

Після деокупації Херсону підрозділ, де ніс службу Святослав, вирушив в ротацію на Миколаївщину, аби розміновувати українські землі.

24 листопада 2022 року в селі Снігурівка Святослав підірвався на ворожій міні, внаслідок чого отримав травми несумісні з життям.

Своїми спогадами про чоловіка поділилася дружина Емілія: “Він був чарівним батьком, чоловіком, другом та сином. Він віддавався своїй роботі та сімʼї повністю. Водій – це його було. Він казав мені: “не ображайся, але машина – то моя друга дружина. Це моя лялечка”. А я сміялася і казала: “Так, так. Це твоє”. Він ніколи нічого не боявся, завжди віддавався роботі на повну”.

“Він був дуже хорошою людиною, професіоналом своєї справи. Був дуже гарним водієм і справді близьким для нас товаришем. Він завжди старанно виконував свої службові обовʼязки. Святослав герой, який віддав своє життя за Україну, для того, щоб люди могли мирно працювати на тій території, де він працював, на жаль в останній раз. Для нашого підрозділу – це непоправна втрата”, – розповів товариш загиблого піротехніка Олексій Шульга.

27 листопада Святослава поховали в рідному селі.

В травні 2023 року Указом Президента України Святослав Додон нагороджений орденом “За мужність” третього ступеня (посмертно). Нагороду отримала дружина піротехніка Емілія Додон.

Поділитись
Зараз читають