Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Ренійська поліклініка отримала нове обладнання. Що змінилося для пацієнтів?

28 Липня 2023 14:23
Микола Григораш
Ренійська поліклініка отримала нове обладнання. Що змінилося для пацієнтів?

Протягом останніх десяти місяців у роботі поліклінічного відділення Ренійської ЦМЛ відбулися зміни, які оптимізували його роботу, що вже встигли помітити пацієнти: зменшились черги, перебування у поліклініці стало для них комфортнішим. Але найголовніше, за рахунок оснащення новим обладнанням покращилася якість медичних послуг.

«Ми отримали апарат ультразвукової діагностики, завдяки якому гарантуємо швидкість та якість дослідження більшості органів та систем організму, швидке отримання результатів обстеження, високу інформативність, можливість виявлення патологій на ранніх стадіях, – зазначила завідувачка поліклініки Віра Маргаза, яка займає цю посаду з вересня минулого року. – Придбано і сучасний електрокардіограф, який дає можливість з більшою точністю виявляти локалізацію вогнищевих змін міокарда, дистрофічні та склеротичні процеси в серцевому м’язі, порушення електролітного обміну».

Віра Маргаза

Можливості Ренійської поліклініки також покращилися за рахунок появи офтальмоскопа, за допомогою якого можна обстежити стан очного дна, аспіратора, за допомогою якого отоларингологи зможуть видаляти рідини з дихальних шляхів, мікроскопів для лабораторії, які дають змогу отримати більш точну інформацію про стан хворого.

Окремо завідуюча поліклінічним відділенням відзначила багатофункціональний апарат автотонорефрактокератометр – це сучасний комп’ютеризований діагностичний прилад, який в автоматичному режимі визначає оптичну силу ока і оцінює кривизну поверхні його рогівки – кератоконус, який є відображенням обмінно-дистрофічних процесів, що формуються в оці, а також кулясте випинання рогівки, або кератоглобус, що свідчить про подальше прогресування патологічного процесу в рогівці ока. Крім того, даний апарат дозволяє вимірювати внутрішньоочний тиск (процедура безболісна), визначати синдром «сухого ока», яким страждають багато молодих людей, які проводять багато часу за смартфоном та комп’ютером. Наявність даного приладу дозволить покращити діагностику не тільки захворювань ока, але й забезпечить більшу інформативність інших фахівців: невропатолога, терапевта, кардіолога, ендокринолога.

«Все це сучасне обладнання, дуже потрібне і важливе, придбано за кошти Ренійської громади, – зазначає Віра Маргаза. – Звичайно, дуже хотілося б, щоб можливості нашої лікарні були розширені наявністю апарату МРТ, який має низку переваг, а саме відсутність іонізуючого випромінювання. Можна констатувати, що на сьогоднішній день МРТ більш інформативна діагностика при дифузному та осередковому ураженні структур головного мозку, патологій спинного мозку та краніоспінальних травм, ураженні хрящової тканини різної локалізації (суглоби, міжхребцеві диски тощо)».

Поділитись
Зараз читають