Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Загинув, виконуючи бойове завдання: ренійці провели в останню путь Валентина Ляпчу

25 Липня 2023 10:45
Микола Григораш
Загинув, виконуючи бойове завдання: ренійці провели в останню путь Валентина Ляпчу

12 липня поблизу села П’ятихатки Василівського району Запорізької області під час виконання бойового завдання загинув уродженець міста Рені, старший розвідник-снайпер Валентин Ляпчу. 5 листопада йому виповнилося б 38 років.

24 липня наш Герой повернувся до рідного міста на щиті. Ренійці гідно зустріли загиблого земляка, віддали йому честь і провели його в останню путь. Церемонія прощання мала відбутися на день раніше, однак у зв’язку зі зміною маршруту транспорту змінився час прибуття нашого Героя до рідного міста.

Закриту труну з тілом загиблого супроводжувал живий коридор з вул. Дунайській, де знаходиться морг, і далі вулицями Соборною, Героїв України та аж до Свято-Вознесенського собору на міській площі. Біля входу в собор машину з труною, за якою йшли найближчі родичі, зустрічали ренійці, що вишикувалися живим ланцюжком. Розгорнувши в руках державні прапори та схиливши коліно, вони віддавали шану загиблому землякові, який не пошкодував свого життя у боротьбі за свободу та незалежність України. Учасники церемонії прощання, серед яких були рідні, друзі та небайдужі ренійці, не приховували своїх сліз.

Про Валентина Ляпчу відомо, що на війну він пішов добровольцем цього року. Після тримісячної підготовки бул відправлений на фронт. Ренійці, які добре знали загиблого та його родину, розповіли, що він був старшим із трьох синів своїх батьків. Закінчивши школу, Валентин відслужив у армії. Після демобілізації повернувся до рідного міста і працював докером у Ренійському порту.

Інтернет-видання «Махала» висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблого Героя.

Поділитись
Зараз читають