Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Памʼяті тих, кого вбила Росія: Каплун Богдан

14 Липня 2023 09:00
Лілія Биковська
Памʼяті тих, кого вбила Росія: Каплун Богдан

Щоранку о 09:00 в Україні оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання. Кожен ранок ми згадуємо всіх загиблих внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Сьогодні згадуємо уродженця села Жовтий Яр Білгород-Дністровському району Каплун Богдана Анатолійовича, який загинув від рук російських окупантів у липні 2022 року.

Богдан закінчив навчання в Одеській духовній семінарії й, як і батько, став священником Української Православної Церкви. Після повномасштабного вторгнення відчув внутрішню потребу служити своїй Батьківщині. Склавши сан, Богдан став воїном і доєднався до лав Збройних Сил України. Він боронив рідну землю і не пошкодував свого життя, щоб наблизити перемогу.

У жовтні йому мало виповнитися 30 років, але 16 липня герой загинув внаслідок потрапляння російської міни у бліндаж, де він знаходився. 

А от, що сказав про Богдана, на своїй сторінці у фейсбук, його товариш, поет Олександр Ратнер:

“Молодий, вродливий, чудова людина, в минулому священник, він добровільно пішов на фронт близько трьох місяців тому. Коли ми прощалися, мені здавалося, що я проводжаю сина, і, коли обіймав його, стримував сльози, розуміючи, що можемо більше не побачитись. У нього в очах також стояли сльози. Потім ми листувалися… Богдан залишив нам свого пса, трирічну вівчарку Філа, який тепер осиротів. Та й ми осиротіли також”.

20 липня у Свято-Дмитрівському храмі відспівали загиблого воїна та поховали у рідному селі – Жовтий Яр. У нього залишились батьки, п’ятеро братів, дружина та двоє синів.

Поділитись
Зараз читають