Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Памʼяті тих, кого вбила Росія: Чумаченко Євген

07 Липня 2023 09:00
Лілія Биковська
Памʼяті тих, кого вбила Росія: Чумаченко Євген

Щоранку о 09:00 в Україні оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання. Кожен ранок ми згадуємо всіх загиблих внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Сьогодні згадуємо уродженця міста Ізмаїл Чумаченко Євгена Олександровича, який загинув від рук російських окупантів у липні 2020 року.

Народився 26 березня 1988 року в місті Ізмаїл. З дитинства мешкав у місті Арциз. Закінчив Арцизьку середню школу №5.

Євген був призваний на військову службу 15 вересня 2018 року. Проходив службу у 79-й десантно-штурмовій бригаді на посаді стрільця-помічника гранатометника.

Загинув 13 липня 2020 року внаслідок прицільного ворожого обстрілу з гранатометів та стрілецької зброї позицій ЗСУ в районі села Славне Мар’їнського району на Донеччині. У загиблого залишилась мати, дружина та двоє дітей – син і дочка. 

Поховали воїна 16 липня в м.Арциз. На поховання прибули його побратими з 79-ї бригади.

“Друже, ти був світлою, веселою людиною, надійним товаришем, справжнім воїном і залишив по собі добру пам’ять. Командування та особовий склад військової частини висловлює слова щирого співчуття та підтримки родині і розділяє біль втрати. Сприймаємо ваш непереборний сум та гіркий біль як свій. Невимовна втрата гнітить, викликає лють та сльози, не дозволить нам покласти зброю. Слава полеглому Воїну!”, – написали побратими Євгена з 79-ї бригади.

Указом Президента України № 480/2020 від 3 листопада 2020 року посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

Поділитись
Зараз читають