Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В селі Кубей за старовинним рецептом готують гагаузьку національну страву – дизмана (Відео)

05 Липня 2023 18:26
Валерій Гайдаржи
В селі Кубей за старовинним рецептом готують гагаузьку національну страву – дизмана (Відео)

Національна кухня народів – це чудовий спосіб познайомитися з культурою й традиціями народів по всьому світу. Кожна країна має свої унікальні страви, які відображають її історію, географію і смакові уподобання. Через кухню ми можемо побачити, як використовуються місцеві інгредієнти та які способи готування є. 

У цьому випуску проєкту “Справжнє” ми представляємо вашій увазі одну з найсмачніших страв гагаузької національної кухні – “Дизману”. Ця страва є відмінним прикладом того, як гагаузи використовують прості інгредієнти, але в результаті отримують неперевершений смак. Ця страва готується за допомогою таких інгредієнтів: 

Тісто:

  • Вода – 1,5 літра
  • Мука – 1,5 кг.
  • Дріжджі сухі – 11 г,
  • Олія – 50 г,
  • Сіль – 30 г,
  • Масло вершкове – для змащування форми.

Начинка:

  • Сир домашній (мʼякий) – 300 г,
  • Бринза – 300 г,
  • Куряче яйце – 1 шт.

Заливка:

  • Кисле молоко або сметана – 500 г,
  • Курячі яйця – 2 шт.

Дизмана – це не просто страва, а втілення культури і традицій гагаузів. Рецепт цієї страви передається з покоління в покоління. Це блюдо неперевершено поєднує в собі традицію і сучасність.

Нюанси приготування страви дивіться на нашому ютуб-каналі.

Поділитись
Зараз читають