Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Памʼяті тих, кого вбила Росія: Пламадяла Олександр

05 Липня 2023 09:00
Лілія Биковська
Памʼяті тих, кого вбила Росія: Пламадяла Олександр

Щоранку о 09:00 в Україні оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання. Кожен ранок ми згадуємо всіх загиблих унаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Сьогодні згадуємо уродженця села Красносілки Ренійської громади Пламадяла Олександра Васильовича, який загинув від рук російських окупантів у квітні 2022 року.

Олександр народився 4 березня 2001 року. Навчався у селі Лиманське з 1 по 9 клас, після чого вступив до морського училища в Одесі. Потім навчався в Ізмаїльському профтехучилищі №9. Своє життя молодий фахівець із двома дипломами вирішив пов’язати з армією.

Олександру тільки виповнилося 21 рік, як крилата ракета країни-терориста обірвала його життя назавжди. 

Вночі 7 квітня військові рф завдали удару трьома керованими ракетами по селу Красносілка з напрямку Кримського півострову. Внаслідок обстрілу загинули 11 захисників, серед яких був ще такий юний Олександр. 

Він був щирим та життєрадісним. Гарним сином, добрим братом, вірним другом. Мав багато мрій та планів у житті, надзвичайно любив свою родину і рідну землю… Таким він і залишився у памʼяті сотень людей, які зустрічалися йону на шляху.

14 грудня 2022 року  в селі Лиманське Ренійської громади на фасаді місцевої школи відкрили меморіальну дошку на честь молодого захисника України – Олександра Пламадяла.

Поділитись
Зараз читають