Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Поліцейські Болграда застерігають: зловмисники можуть робити дублікати платіжних карток

28 Червня 2023 15:13
Софія Чебан
Поліцейські Болграда застерігають: зловмисники можуть робити дублікати платіжних карток

Існує вид шахрайства, пов’язаний із скануванням магнітної стрічки банківської картки. Реалізовується він наступним чином. 

  1. Потерпілий приходить у місця для надання публічних послуг (магазини, кафе, ресторани, бари тощо) і розраховується за отримані послуги чи товари своєю платіжною карткою. 
  2. Щоб заволодіти важливими даними про неї, шахраї одноосібно або у змові з працівниками таких закладів, сканують її двічі. Перший раз продавець або той, хто надавав послуги, сканує картку через відповідний термінал банківської чи фінансової установи для відповідного розрахунку, а другий раз – через відповідний скан, що зчитує індивідуальні дані.
  3.  Надалі зловмисники виготовляють дублікат магнітної стрічки, який наклеюють на картки з відповідними параметрами, що дає їм можливість знімати гроші, наявні на рахунку потерпілого.

 Начальник Болградського відділу поліції, полковник Роман Галкін розповів “Махалі” як запобігти такому виду шахрайства.

“Насамперед необхідно особисто розраховуватися карткою. Якщо ж ви передаєте її продавцеві, бармену чи ще комусь, необхідно тримати процес розрахунку у вашому візуальному контролі», – наголосив поліцейський.

Як убезпечити себе від таких протиправних дивіться у відео Головного управління національної поліції в Одеській області.

Поділитись
Зараз читають