Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Памʼяті тих, кого вбила Росія: Бошков Пантелій

27 Червня 2023 09:00
Лілія Биковська
Памʼяті тих, кого вбила Росія: Бошков Пантелій

Щоранку о 09:00 в Україні оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання. Кожен ранок ми згадуємо всіх загиблих внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Сьогодні згадуємо уродженця села Кубей Бошкова Пантелія Івановича, який загинув від рук російських окупантів у травні 2022 року.

Народився герой 31 серпня 1974 року. 47-річний Пантелій служив у Національній Гвардії України військової частини № 3058. Разом з побратимами він боронив від загарбників м. Маріуполь, де і загинув у бою 9 травня 2022 року.

Бійця ідентифікували за аналізом ДНК і передали тіло рідним, щоб почесно провести поховання захисника.

Героя згадують, як чуйну та щиру людину. «Ми служили разом! Досі складно повірити, що загинула така добра людина, що зупинилося серце людини з великої літери. Пантелій був здатен подолати будь-які негаразди, ніколи не губився перед труднощами, зустрічав всіх зі щирою посмішкою. Він був доброзичливим, гарним товаришем, який завжди готовий надати допомогу», – розповідає побратим загиблого військовослужбовця.

У Героя залишилася мати, дружина та двоє синів. 7 грудня 2022 року захисника провели в останню путь та поховали на кладовищі у рідному селі.  9 травня, у річницю загибелі захисника, в Кубейському ліцеї відбулася церемонія відкриття меморіальної дошки на його честь.

Посмертно указом Президента України Бошков Пантелій нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

В Одесі відкрили меморіал загиблим бійцям 11 бригади імені Михайла Грушевського Національної гвардії України, де увічнили пам’ять і Бошкова Пантелія.

Поділитись
Зараз читають