Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В селі Кулевча фермерське господарство побудувало і ввело в експлуатацію млин

25 Червня 2023 13:43
Алла Корінь
В селі Кулевча фермерське господарство побудувало і ввело в експлуатацію млин

“Немає часу журитися!”  – стверджують у фермерському господарстві “Кулевча”, що на Саратщині, і продовжують будувати. Нещодавно тут запущено новий інфраструктурний виробничий об’єкт – млин. Для цього дали друге життя будівлі колишнього пункту переробки молока, яку понад десять років було законсервовано, але дбайливо збережено. Тепер фермерська пекарня, яка працювала на покупній сировині, буде випікати хліб з борошна власного виробництва, з власного, вирощеного у господарстві зерна відповідної якості. 

“Ідея побудувати власний млин, який зробить ФГ ще самодостатнішим, належить генеральному директору Ігнату Васильовичу Братінову. Були залучені всі необхідні спеціалісти, зосереджені всі сили і засоби, та оперативно зроблено ґрунтовний ремонт будівлі – замінено покрівлю, реконструйовано, відновлено, пофарбовано усе всередині та зовні, встановлено нову огорожу з новою брамою, висаджено рослини на клумбах”,  – розповів інтернет-виданню “Махала” голова ФГ “Кулевча” Іван Васильович Каралійський. 

Іван Васильович згадує, як злагоджено працювали всі – тому й результат вийшов найкращий. У будівлі, окрім виробничого цеху, є приміщення для лабораторії, кімната відпочинку, душова для працівників. На території нового млина, у дусі кулевчан, вже ростуть квіти.

Обладнання для виробництва борошна було придбано на підприємствах України, воно відповідає усім технологічним вимогам сьогоднішнього дня. 

Спеціалістів для нового підприємства обирали ретельно, адже якість продукції тут головне. Млин дав чотири нових робочих місця – завідувач виробництва, інженер-технолог, двоє працівників. Все це досвідчені та відповідальні люди. Згодом на роботу буде запрошено лаборанта. 

Хліб, спечений на фермерській пекарні з борошна першого, пробного помолу, вийшов дуже якісним. Іван Васильович із задоволенням згадує, як присутні відламували від запашної скоринки шматочки та куштували – було дуже смачно… 

Нове підприємство добре “вписалося” у виробничий комплекс ФГ “Кулевча”, де раціонально і компактно поряд розміщено виробничі дільниці та об’єкти – майстерні, склади, АЗС. Комплекс продовжує розвиватися. Зараз в енергійному темпі тут йде будівництво ще одного складу для збереження зерна місткістю 1,5-2 тисячі тонн – за кулевчанськими мірками, невеликого.

Одночасно вкладаються плити всередині та криється покрівля. Склад буде в пригоді в теперішніх умовах, коли аграрії не мають можливості оперативно реалізувати вирощену продукцію, а зберегти її треба. 

Керівництво фермерського господарства налаштовує свій колектив на впевненість у мирному та благополучному завтрашньому дні та на подальший розвиток господарства та села. Бо впевнені: чим міцніші тили, тим ближче Перемога.

Поділитись
Зараз читають