Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

У місті Арциз триває робота зі створення «Освітнього парку» 

17 Червня 2023 16:30
Олександра Сергєєва
У місті Арциз триває робота зі створення «Освітнього парку» 

В Арцизькій громаді “Освітній парк” розростається новими деревами та постійно поповнюється різноманітними рослинами. У квітні відділ освіти, молоді та спорту міської ради висадив перше дерево, яке й заклало «фундамент» майбутнього парку. Як з того часу змінився парк та що вже встигли зробити розповіла начальниця відділу Людмила Жосан. 

Першим деревом парку став атласький кедр, який було привезено з Італії. Тоді ж висадили 8 павловній. «Родзинкою» парку є те, що біля кожного дерева встановлюється табличка з короткою інформацією про саме дерево та про людину, організацію або родину, яка його подарувала.

Заклади освіти та небайдужі мешканці громади відгукнулися на прохання допомогти у створенні парку, тому за два місяці він «позеленів». 

Так, в середині квітня до озеленення доєднались найбільші міські садочки і школи – кожен колектив висадив по одному кипарису аризонському. А наприкінці місяця у паку з’явилось перше родинне дерево – Дмитро та Олена Бассараб разом із дітьми посадили Гінгко білобу. Через декілька днів таке саме дерево посадив колектив відділу культури та туризму Арцизької громади.

Ідея родинних дерев у парку сподобалася мешканцям, тому за кілька днів після родини Бассараб ще одне подружжя – Дарина та Станіслав Бондареви –  висадили у парку два триметрових кипариси з власного саду. 

Арцизький садок N1 “Зірочка” та Холмський садочок “Чебурашка” також прийшли в парк не з порожніми руками – заклади висадили декоративні персики, які будуть цвісти білим, рожевим та червоним кольорами.

Родина Дивогриць подарувала парку найрідкісніше дерево – декоративну сливу піссарді. Вона має червоне листя та квітне рожевими квітками. 

Випускники Арцизького ліцею N1 на згадку про себе разом з класними керівниками висадили перший у парку платан.

Колектив Холмського ліцею висадив першу горобину, працівники ФОП “Ладо Т.І.” шість тисів, а колектив магазину “П’ятірка” висадив – платан.

Здається, ніби усе місто об’єдналося, аби створити в Арцизі найкращій парк Бессарабії. Сподіваємося, що ініціатива не згасне, та скоро ми побачимо урочисте відкриття «Освітнього парку». Віримо, що він вийде навіть кращим, ніж планувався.

Поділитись
Зараз читають