Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Святкова ілюмінація вбиває дерева в центрі Болграда: мешканці міста просять врятувати платани

17 Червня 2023 14:11
Софія Чебан
Святкова ілюмінація вбиває дерева в центрі Болграда: мешканці міста просять врятувати платани

До інтернет-видання “Махала” звернулася мешканка міста Болград. Жінка зазначила, що деревам на центральному проспекті міста потрібна допомога. 

«По проспекту ростуть платани. Їх кілька років тому обмотали святковою ілюмінацією. Дерева ростуть і дроти вростають у стовбур, передавлюючи його. Дерева починають гинути. Платан живе до тисячі років, але з таким ставленням навряд чи протягне кілька років. До кого звернутись?», – запитала нас підписниця. 

Журналістка «Махали» звернулася до спеціалістки з озеленення комунального підприємства «Горводоканал» Людмили Леснікової, щоб з’ясувати подальшу долю дерев, які через ілюмінації загинули. 

«В Болграді дуже багато сухих дерев, яких треба позбутися. Так, я бачу, що  ілюмінації на деревах на проспекті Соборний спричинили плачевну шкоду. Авжеж, ми плануємо роботи з платанами та з ілюмінацією, але на це потрібен час та дозвіл міської ради», – зазначила Людмила Леснікова.

Також ми звернулися за коментарем до начальника інспекції з благоустрою Болградської міської ради Костянтина Дімова.

“Ця ілюмінація прикрашає проспект дуже давно, але виявити, хто їх тоді встановлював, зараз важко. На жаль, ми бачимо результат “краси”. Плануємо на цьому тижні виконати роботи з порятунку дерев, які ще мають шанс на життя, а ті що вже загинули, будемо спилювати”, – прокоментував Костянтин Дімов.

Не завжди те, що красиво, приносить радість і користь. Віримо, що Болград стане більш квітучим, а центральний проспект буде радувати містян та гостей своєю натуральною красою.

Поділитись
Зараз читають