Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Болградські лікарі до 10-річчя медичного закладу отримали подарунки

12 Червня 2023 13:35
Тетяна Терзі
Болградські лікарі до 10-річчя медичного закладу отримали подарунки

До 10-річного ювілею Болградський районний центр первинної медико-санітарної допомоги отримав гарний подарунок. Депутати Болградської міської ради виділили кошти на ремонт покрівлі в приміщенні Центру по вул. Інзовська. На останній сесії вони внесли відповідні зміни до Цільової програми «Здоров’я» на 2023-2025 роки». 

 «Ми справді з трепетом ставимося до того, що нам 10 років. Хотілося б провести цей ювілей урочисто. Але йде війна. Та й ми зараз у такому турбулентному стані, у нас багато чого робиться, багато планів. Ми не приховуємо, що багато чого приурочили до ювілею», – розповів виданню «Махала» головний лікар КНП «Болградський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Ігор Веліксар.

На сесії прийнято рішення про виділення коштів в розмірі трохи більш як 3 млн грн на ремонт (реставраційний) покрівлі пам’ятника архітектури «Особняк 1870-1890 рр» за адресою м.Болград, вул. Інзовська, 164. Саме в цьому старовинному будинку розміщується Центр «первинки».

«Ще до війни ми підготували проєктно-кошторисну документацію. Але з того часу ціни змінились. Міськрада допомогла, і ми зробили коригування проєктно-кошторисної документації. Наша будівля є пам’ятником архітекторів місцевого значення, тому є певні вимоги до ремонтних робіт», – повідомив Ігор Веліксар.

Крім покрівлі, Центр отримав ще допомогу. Депутати виділили кошти в розмірі майже 150 тис. грн на розробку науково-проєктної документації щодо ремонту (реставрації) фасаду будівлі. Через те, що будівля є пам’ятником архітектури є певні труднощі з проведенням ремонтних робіт. Багато років фасад лікувального закладу має неприглядний вигляд і був визнаний аварійним. З нього навіть падала старовинна лепніна. Але цього разу керівник Центру сподівається на позитивне вирішення проблеми.

Так виглядає медичний заклад сьогодні. Фото: Махала

«Сподіваємось, що цього року ці роботи будуть виконані. Є підтримка з боку міської ради. Навіть якщо цього року вдасться зробити лише дах – це також великий крок вперед. Другим кроком, сподіваємось, стане реставрація фасаду», – поділився Ігор Великсар.

До відома. Десять років тому 1 червня Болградський районний Центр первинної медико-санітарної допомоги почав працювати як єдине ціле і прийняв першого пацієнта в будівлі по вул. Інзовська, 164. Саме цей день медпрацівники вважають датою створення Центру.

Поділитись
Зараз читають