Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Памʼяті тих, кого вбила Росія: Калов Олександр

11 Червня 2023 09:00
Лілія Биковська
Памʼяті тих, кого вбила Росія: Калов Олександр

Щоранку о 09:00 в Україні оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання. Кожен ранок ми згадуємо всіх загиблих унаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Сьогодні згадуємо уродженця Болграда Калова Олександра Олександровича, який загинув від рук російських окупантів в жовтні 2022 року. 

Олександр народився 14 квітня 1987 року в місті Болград. Відзначимо, що родину Калових добре знають в місті. Свого часу батько Олександра, вже покійний Калов Олександр Дмитрович, обіймав посаду міського голови Болграда і залишив по собі добрі спогади, бо багато займався розвитком міста. І ось тепер його син Олександр багато зробив для України – він віддав за неї своє життя.

Олександр був командиром десантно-штурмової роти військової частини морської піхоти. Воїн загинув під час виконання бойових завдань із захисту нашої держави  внаслідок множинних осколкових поранень 1 жовтня 2022 року в Херсонській області.

Друзі згадують Олександра як сильну та дуже добру людину. На жаль, чоловік не встиг створити сім’ю, тож разом з ним загинув цілий всесвіт, який вже не з’явиться на Землі.

Поховали Олександра Калова 6 жовтня з усіма військовими почестями на міському цвинтарі.

Вулиця Суворова в Болграді тепер має ім’я героя – Олександра Калова.

Поділитись
Зараз читають