Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Херсонській та Миколаївській областях від потопу потерпають 46 населених пунктів

09 Червня 2023 12:30
Ганна Ковальова
В Херсонській та Миколаївській областях від потопу потерпають 46 населених пунктів

У Херсоні спостерігається місцями невелике зниження рівнів води. Ситуація стабілізується. Станом на 09:20 9 червня рівень води складає 5,4 метри. Разом з цим, вже є велика кількість населених пунктів, що підтоплені. Нижче по Дніпру, по руслу річки Інгулець відбувається підняття рівнів води. Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” повідомив директор Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС Віктор Вітовецький.

“За прогнозами Укргідрометцентру, надалі в Херсоні спостерігатиметься тенденція щодо зниження рівнів води з короткочасним підвищенням на 1-5 см. В руслі р. Інгулець відбуватиметься ріст рівня води. У зв’язку з цим низка населених пунктів Миколаївської та Херсонської областей наразі суттєво підтоплені”, – зазначив Віктор Вітовецький.

За його словами, станом на ранок 9 червня підтоплено 46 населених пунктів, у тому числі й 14 – на тимчасово окупованій території. Загалом у Херсонській області у зоні підтоплення опинилося близько 600 кв.км території, з яких 30% – правий берег.

Голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін у своєму зверненні також зазначив, що вода в Херсоні потрішки спадає, а ситуація стабілізується.

“Попередньо станом на сьогоднішній ранок затоплено 3624 домівки у 32 населених пунктах Херсонщини. На ранок евакуювали 2352 людини, рятуємо й друзів наших молодших. Евакуйовано близько 550 тварин” – повідомив Олександр Прокудін.

Раніше інтернет-видання “Махала” повідомляло, як виглядає затоплення Херсонської області з висоти? (Фото, відео)

В Миколаївській області підтоплено 461 домогосподарство, евакуйовано 845 осіб, понад 14 тис. людей в зоні загрози. Про це повідомив голова Миколаївської ОДА Віталій Кім в ефірі телемарафону.

“На зараз ситуація стабілізувалася. Через теракт на Каховській ГЕС у нас підвищився рівень води в Інгульцю та Південному Бузі…Найгірша ситуація в Снігурівській та Горохівській тергромадах. На зараз 461 домогосподарство підтоплено, евакуйовано 845 осіб, але це евакуйовано в межах громади, тобто люди не хочуть від’їжджати. 30 населених пунктів в нас зазнали підтоплення, понад 14 тис. людей в зоні загрози”, – розповів Кім.

Він також зазначив, що вже 2-3 години спостерігається стабілізація по всій області, а по Миколаєву навіть спадає по трохи рівень води.

“По Снігурівці там на рівні 6 метрів 1 сантиметр зупинилося на зараз, маємо надію, що буде рівень води зменшуватися”, – сказав Кім.

Також Віталій Кім нагадав, що через підтоплення Миколаївської області загинула одна людина.

“По доповіді поліції він відмовився евакуюватися, а наступного дня він втопився. Там ще треба з’ясовувати обставини”, – додав Кім.

Нагадаємо, в ніч на 6 червня окупанти підірвали греблю Каховської ГЕС.

Поділитись
Зараз читають