Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Як стародавній Білгород-Дністровський відсвяткував День вишиванки

18 Травня 2023 19:00
Володимир Воротнюк
Як стародавній Білгород-Дністровський відсвяткував День вишиванки

Цього дня місто Білгород-Дністровський й справді ніби перетворилося на щось казкове. По вулицях ходили усміхнені люди, вітали один одного, бажали миру та Перемоги. Саме сьогодні у нашій милій серцю Україні вшановується свято вишиванки.

«Мамо, дивись, усі люди як квіти!» – вигукнув хлопчик своїй молодій мамі, вказуючи на людей, що прогулюються вулицею Михайлівською у світлих, барвистих вишиванках.

 

Люди-квіти … Що може бути більш точно і символічно в наш час щодо нашого великого народу!

З самого ранку у просторій холі Центру культури та відпочинку міста Білгород-Дністровський працівники установи представили різноманітні роботи місцевих майстринь, що займаються пошиттям вишиванок. Можна сказати, що тут панував  вишиванковий дух наших славетних предків.

Співробітниці Центру Галина Грошева та Галина Красовська організували виставку справжніх українських рушників та вишиванок. І люди с захопленням розглядали наші національні вироби. А ще кожний охочий мав змогу зробити кілька яскравих стіжків на рушникові, що традиційно вишивається всім містом.

В цей же день в пригороді Бритівка активісти і  мешканці району організували флешмоб до Всесвітнього дня вишиванки, зібравшись  в гурт у вигляді самої вишиванки.

Поділитись
Зараз читають