Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В селах Оксамитне та Тополине зʼявиться централізований водогін

03 Травня 2023 13:38
Ганна Ковальова
В селах Оксамитне та Тополине зʼявиться централізований водогін

В Оксамитному та Тополиному розпочалися роботи з проєктування майбутнього централізованого водопроводу для забезпечення мешканців сіл питною водою. Про це повідомляє Болградська міська рада з посиланням на старосту сіл Василя Чернєва.

Будівництво та встановлення будь-якої системи життєзабезпечення, в цьому випадку – довгоочікуваного водопроводу, починається з розробки проєктно-кошторисної документації, яка має в себе усі заміри, зроблені на місці. Саме з цією метою на минулому тижні в селах працювали топографи.

Василь Чернєв разом зі спеціалістом. Фото Болградської міськради

«Топографи прибули, щоб зробити зйомку території, рельєфу, скласти тахеометричні плани. Вже на базі проведених вимірювань та обстежень створюються та коригуються плани місцевості у вигляді двомірних або об’ємних карт та геодезичних планів, в яких чітко відображаються вулиці, де будуть прокладена згодом водопровідна мережа», – розповів головний інженер КП «Горводоканал» Болградської міської ради Олег Жеков.

Топограф в процесі роботи. Фото Болградської міськради

Він також зазначив, що новий водопровід планується приєднати до водопроводу в селі Тополине, де такий вже є та підключений до каптажу.

Після топографів на місце вийдуть вже геодезисти для вивчення ґрунту та ін. А вже інженери підіб’ють підсумок, і виходячи з проведених розрахунків – визначать остаточну вартість будівництва централізованого водопроводу в селі Оксамитне.

Згідно з договором з підрядником, розробка проєктно-кошторисної документації повинна бути завершена на початок липня.

Нагадаємо, лише розробка проєктно-кошторисної документації коштуватиме бюджету Болградської громади близько 1 мільйона гривень. Про це на початку квітня розповів Болградський міський голова Сергій Димитрієв, перебуваючи на зустрічі, присвяченій звіту старости Оксамитного та Тополиного.

«Хочу запевнити, що ми постараємося обов’язково реалізувати проєкт будівництва централізованого водопроводу. Фахівці, техніка – у нас є, чекаємо на кошторис. І це питання – у нас на постійному контролі», – підкреслив очільник Болградської громади.

Поділитись
Зараз читають