Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Болградській лікарні встановили хрест над майбутньою каплицею (фото, відео)

30 Березня 2023 12:25
Ганна Ковальова
В Болградській лікарні встановили хрест над майбутньою каплицею (фото, відео)

Ще починаючи з 2021 року у внутрішньому дворі Болградської районної лікарні триває будівництво каплиці. Вона зводиться на гроші від пожертв, тому процес йде помалу. І от 29 березня на ній встановили купол та хрест.

«Це сторічна подія у житті нашого рідного Болграда, бо був встановлений хрест на часовні. Каплиця вийшла доволі великою. В майбутньому до неї зможуть приходити містяни, лікарі та пацієнти лікарні, щоб помолитися про одужання, лікування та операції. Це дуже важливо, що буде місце, де можна знайти втіху. Добре, що в такий час йде процес творення, це буде духовним зміцненням нашої України та нашого міста» – розповів виданню «Махала» благочинний храмів Болградського округу Стефан Турлак.

Разом з іншими священниками міста він провів молебень та освятив купол і хрест перед їх встановленням.

Капличка присвячена Святителю Лукє, архієпископу Войно-Ясенецькому. Його ім’я для каплиці у лікарні було обрано не випадково. Святитель Лука при житті був хірургом, доктором медицини, архієпископом Сімферопольським та Кримським. Канонізований у 1995 році та визнаний у 2019 році Православної церквою України.

Про початок будівництва каплички інтернет-видання “Махала” вже писало раніше. Зі статтею можна ознайомитись за посиланням.

На сьогодні основний обсяг роботи ще попереду, бо зараз є тільки стіни та купол. Ще треба встановити вікна, провести зовнішнє та внутрішнє оздоблення, облаштувати вівтарну частину та інше.

Серафим Савченко

Читайте також:

▪️ Християнство проти язичництва: розмова зі священником

▪️ Свято-Миколаївський собор в Болграді відзначив 150-річчя: історія відродження святині

▪️ В Одесі вперше провели трансплантацію серця (Фото)

▪️ Медичний кисень з повітря: унікальне обладнання для Болградської лікарні

▪️ Десять автомобілів для фронту: як Саф’янівська лікарня опікується військовими та наближає перемогу

Поділитись
Зараз читають