Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Настав час висловити свою повагу до історії: звернення Ольги Кулаксиз до курчуйців (відео)

24 Березня 2023 13:06
Ганна Ковальова
Настав час висловити свою повагу до історії: звернення Ольги Кулаксиз до курчуйців (відео)

«Тепер Виноградівка офіційно стане Курчу» – ця фраза стала для деяких жителів села «кісткою в горлі». Не вщухають розмови та суперечки. Багато питань, думок та опору, але активісти села продовжують захищати та відстоювати рішення повернути населеному пункту історичну назву. 

Редакція інтернет-видання “Махала” надає інформаційний майданчик для всіх, хто хоче висловити свою точку зору. Гостем видання стала директорка Одеського обласного центру гагаузької культури Ольга Кулаксиз.

Ольга Семенівна записала відеозвернення до всіх курчуйців з надією, що її слова будуть почуті та прийняті. Бо кожен має право відстоювати свою точку зору. 

“Саме зараз час показати свою любов до рідного села, мови та історії. Час повертати селу історичну назву та вчити дітей розмовляти рідною мовою. Я мрію про те, щоб наше село мало назву Курчу.  Маю надію, що багато з вас не хотіли б, щоб наша мова вмирала та  історія була забута. Благаю вас ще раз подумати та прийняти правильне рішення”, – звертається Ольга Кулаксиз до односельців. 

Повне відеозвернення дивіться на нашому YouTube каналі.

Софія Чебан

До теми:

▪️ Повернення до історичної назви: в Болградській громаді перейменували село


▪️ Історія з перейменуванням села Виноградівка має продовження: до видання “Махала” завітали активісти

▪️ Уродженці й жителі села Виноградівка продовжують обговорювати рішення про зміну топоніміки: до редакції надійшло звернення з Києва

▪️ Всеукраїнська спільнота гагаузів висловилася щодо перейменування села Виноградівка  в Болградській громаді

Поділитись
Зараз читають