Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

БОЛГРАДСЬКИЙ БАТАЛЬЙОН МОРСЬКОЇ ПІХОТИ ОТРИМАВ АНТИДРОНОВУ РУШНИЦЮ ВІД ВОЛОНТЕРІВ: ЗБРОЯ ВЖЕ ПОКАЗАЛА ГАРНИЙ РЕЗУЛЬТАТ

18 Січня 2023 13:58
Ганна Ковальова
БОЛГРАДСЬКИЙ БАТАЛЬЙОН МОРСЬКОЇ ПІХОТИ ОТРИМАВ АНТИДРОНОВУ РУШНИЦЮ ВІД ВОЛОНТЕРІВ: ЗБРОЯ ВЖЕ ПОКАЗАЛА ГАРНИЙ РЕЗУЛЬТАТ

Нещодавно 88 окремий батальйон морської піхоти повідомив, що бійці десантно-штурмової роти отримали від волонтерів антидронову рушницю. І вже сьогодні військові похизувалися результатом її роботи.

Морпіхи розповіли, що отримання рушниці стало можливим завдяки наполегливій праці волонтерів та жителів Ворохтянської територіальній громади Івано-Франківської області та Тучинської територіальної громади Рівненської області.

“Відтепер бойова спроможність нашого десантно-штурмового підрозділу зросла в рази! Бо ця недешева надсучасна іграшка (а вартість антидронової рушниці вітчизняного виробництва, яка не поступається кращим світовим зразкам, сягає понад півмільйона гривень!) вже потрапила до вмілих рук наших фахівців та вже починає берегти життя наших бійців від атак ворожих літаючих шпигунів та вбивць“, – розповіли морпіхи у своєму зверненні.

Сьогодні військові повідомили, що антидронова рушниця з перших часів свого бойового застосування показала свою надзвичайну ефективність.

Завдяки вмілим діям морпіхів, впродовж першої ж доби одразу 3 ворожих дрони, а саме: 1 розвідувальний, 1 ударний та 1 нічний, – по черзі зробили “жести доброї волі”, та назавжди відмовилися від подальшої співпраці з окупантами.

Ворожий розвідувальний дрон, який ви бачите на фото, після певних технічних процедур наших морпіхів, вже працює на Збройні Сили України.

“Отже, принаймні над однією з наших позицій віднині з’явився надійний захисний купол, русняві вояки, судячи з панічних радіоперехватах на нашій ділянці, перебувають в розпачі, а зграї ворожих дронів змушені оминати цей опорник стороною”, – розповіли бійці десантно-штурмової роти.

Військовослужбовці подякували всім українцям за допомогу та підтримку.

“Ще раз дякуємо щиро за врятовані життя наших бійців, які вдалося зберегти завдяки вашій шаленій підтримці. Кожний збитий або захоплений нами ворожій дрон позбавляє ворога “очей” у вигляді точних розвідувальних даних, унеможливлює корегування нищівного ворожого ракетно-артилерійського вогню, а також запобігає підступному вбивству наших героїв шляхом точкового скидання боєприпасів”, – пояснили військові.

Ганна Ковальова

Головне фото – демонстративне. Фотографії використані в статті взяті зі сторінки 88 окремого батальйону морської піхоти у Фейсбуці.

Слава Україні! Героям слава!

Поділитись
Зараз читають