Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ ПРОВЕЛИ В ОСТАННЮ ПУТЬ КІБОРГА ДОНЕЦЬКОГО АЕРОПОРТУ ВІТАЛІЯ ДОДОН

15 Січня 2023 13:52
Ганна Ковальова
В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ ПРОВЕЛИ В ОСТАННЮ ПУТЬ КІБОРГА ДОНЕЦЬКОГО АЕРОПОРТУ ВІТАЛІЯ ДОДОН

Болградщина в жалобі: в місті Арциз провели в останню путь воїна, який добровільно пішов захищати Україну ще у 2014 році. Віталій Додон пройшов Донецький аеропорт, боронив Авдіївку; з початку повномасштабного вторгнення звільняв Миколаївську та Херсонську області, але зустрів свій останній в одній з найгарячіших точок на фронті – поблизу Мар’їнки Донецької області.

Віталію Івановичу назавжди залишиться 46 років.

Без зайвих роздумів він добровольцем пішов захищати Україну у 2014 році, коли росія почала війну на Донбасі. За оборону Донецького аеропорту по праву носив горде ймення “кіборг”.

Як розповіли в Арцизькій міській раді, із зони АТО Віталій повернувся до рідного міста влітку 2015 року. Працював у комунальному підприємстві «Житловик». Але вже у квітні 2019 року підписав контракт із батальйоном морської піхоти на Одещині.

З початком повномасштабного вторгнення рф на територію України у 2022 році Віталій зі зброєю в руках мужньо захищав рідну країну, відтісняв ворога з Миколаївщини та Херсонщини, а також був у найгарячіших точках Донецької області.

А 4 січня 2023 року його життя обірвалося – Віталій загинув під час штурмових дій поблизу Мар’їнки Донецької області.

Віддати шану мужньому захиснику України прийшли близькі, друзі, знайомі, бойові побратими та земляки. З пекучим болем в серці, на колінах, низько схиливши голови, проводжали мешканці громади Героя у останню путь.

Поховали загиблого Героя на Алеї слави на Арцизькому центральному кладовищі.

Віталій Додон відзначений сімома державними нагородами:

“ХХХ років Збройним Силам України”, “За взірцевість у військовій службі”, “Учасник АТО”, “За оборону Донецького аеропорту — 242 доби”, “За участь в Антитерористичній операції”, “Учасник військового параду” у 2017 році, а також указом Президента України від 25 вересня 2020 року був нагороджений орденом “За мужність” ІІІ-го ступеня.

Ганна Ковальова

Поділитись
Зараз читають