Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

ЕНЕРГЕТИЧНИЙ ФРОНТ ОДЕЩИНИ: ЧИ БУДЕ СВІТЛО 20 ЛИСТОПАДА?

20 Листопада 2022 09:41
Ганна Ковальова
ЕНЕРГЕТИЧНИЙ ФРОНТ ОДЕЩИНИ: ЧИ БУДЕ СВІТЛО 20 ЛИСТОПАДА?

Сьогодні, в неділю 20 листопада, в Одеській області знов діють стабілізаційні відключення електроенергії за вже всім відомими графіками.

Про це повідомляє ДТЕК Одеські електромережі.

Ознайомитись з графіком відключень можна тут.

Енергетики докладають всіх зусиль, щоб відключення тривали не більше 4 годин для кожної групи споживачів.

ДТЕК Одеські електромережі закликає ощадливо споживати електроенергію, щоб уникнути аварій!

Пошкоджені ворожими атаками електромережі не витримують підвищеного навантаження на електромережі. Як наслідок, мешканці Одеси та області можуть повторно лишатися без світла, але вже не через екстрені відключення, а через аварії на розподільчих мережах. Енергетики працюють 24/7, щоб повернути світло в домівки клієнтів та просять з розумінням та терпінням поставитися до ситуації та споживати електроенергію ощадливо.

Одночасне ввімкнення енергоємних приладів приводить до перевантаження розподільчих мереж. Через те, що інфраструктура електромереж зазнала значних пошкоджень через ворожі обстріли, електромережі не витримують значного навантаження та відбуваються аварії. Вранці 19 листопада в Одеській області та місті Одеса без світла знову лишилося близько 20 тисяч клієнтів.

55 аварійно-ремонтних бригад ДТЕК Одеські електромережі працюють 24/7 та роблять все можливе, щоб повернути світло в домівки клієнтів міста та області. Вони та їх родини, як і інші мешканці області, також лишаються без світла через значні пошкодження в енергосистемі та чекають покращення ситуації. Енергетики просять з розумінням поставитися до ситуації та проявити терпіння.

Щоб підримати енергетиків у їх захисті енергетичного фронту, ми просимо ощадливо використовувати електроенергію та правильно вмикати техніку після відключення, щоб попередити нові аварії:

1. Якщо у вас зникло світло через стабілізаційне чи екстрене відключення – вимкніть від мережі всі енергоємні прилади: пральні машини, чайники, бойлери, електронагрівачі, електроопалення, електроплити.

2. Після того, як у вас з’явилось світло, одночасно не включайте всі енергоємні прилади (обігрівачі, бойлери, електроплити, електрочайники тощо). Якщо у вас вдома декілька енергоємних приладів, обмежтесь включенням в мережу тільки одного.

3. Енергоємні прилади, які мають таймери включення, запрограмуйте на роботу в нічний час з 00.00 до 06.00 ранку.

4. Споживачам, які мають в користуванні електродвигуни і насосні станції, рекомендуємо їх відключати від мережі. Включайте їх в мережу за 20-30 хвилин після появи електроенергії.

5. Бізнес-клієнтів просимо відмовитись від використання зовнішнього освітлення фасадів офісів, ресторанів, торгових центрів.

Наразі це найкраща підтримка енергетиків, котрі в режимі 24/7 роблять все можливе, щоб кожен вдома мав світло.

Поділитись
Зараз читають