Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

РОСІЙСЬКА СТОРОНА НЕ НАДАЄ УКРАЇНСЬКІЙ СТОРОНІ ЖОДНОЇ ІНФОРМАЦІЇ ВІДНОСНО МІСЦЯ ТА УМОВ УТРИМАННЯ ВІЙСЬКОВОПОЛОНЕНИХ З ОСТРОВА ЗМІЇНИЙ

04 Листопада 2022 10:30
Ганна Ковальова
РОСІЙСЬКА СТОРОНА НЕ НАДАЄ УКРАЇНСЬКІЙ СТОРОНІ ЖОДНОЇ ІНФОРМАЦІЇ ВІДНОСНО МІСЦЯ ТА УМОВ УТРИМАННЯ ВІЙСЬКОВОПОЛОНЕНИХ З ОСТРОВА ЗМІЇНИЙ

Прикордонники Ізмаїльського прикордонного загону знаходяться в полоні з першого дня повномасштабного вторгнення. Російська сторона не надає українській стороні жодної інформації відносно їх місця та умов утримання в полоні, нехтуючи усіма міжнародними правилами та звичаями війни. Про це стало відомо під час зустрічі керівництва прикордонного загону з родинами військовополонених, які 24 лютого несли службу на острові Зміїний.

Зустріч пройшла в місті Ізмаїл. Про неї повідомила пресслужба відомства.

На сьогодні в російському полоні перебувають 19 «зелених беретів» з острова Зміїний.

Під час зустрічі було обговорено ряд питань, які стосуються звільнення прикордонників з російського полону. Рідні висловили прохання вжити усіх можливих заходів, аби їхні сини та чоловіки повернулись додому. Окрім цього, родичі військовополонених обговорили низку соціальних питань з прикордонниками.

Керівництво прикордонного загону зазначило, що вся Україна докладає максимум зусиль, щоб дізнатися долю військовополонених, в тому числі й прикордонників та умови їх утримання.

Окрім цього, Державна прикордонна служба України з нетерпінням очікує якнайшвидшого повернення побратимів та постійно взаємодіє з іншими державними структурами, які займаються питанням обміну.

Слід зазначити, що окрім прикордонників в російському полоні з 24 лютого також перебувають військовослужбовці 88 окремого батальйону морської піхоти. Всі військові несли службу на острові Зміїний в той час, коли росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну.

Нагадаємо, нещодавно в Болграді пройшла мирна акція родичів військовополонених з острова Зміїний. Вони закликали керівництво країни докласти максимум зусиль, аби їх рідні повернулися з російського полону якнайшвидше.

Відеорепортаж можна подивитися на нашому ютуб-каналі за посиланням.

Ганна Ковальова

Поділитись
Зараз читають