Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

ІНСПЕКЦІЯ З БЛАГОУСТРОЮ В БОЛГРАДІ ПОЧАЛА ШТРАФУВАТИ ПОРУШНИКІВ ЧИСТОТИ В МІСТІ

23 Вересня 2022 15:00
Ганна Ковальова
ІНСПЕКЦІЯ З БЛАГОУСТРОЮ В БОЛГРАДІ ПОЧАЛА ШТРАФУВАТИ ПОРУШНИКІВ ЧИСТОТИ В МІСТІ

На апаратній нараді Болградської міської ради були підбиті підсумки роботи за минулий тиждень інспекції з благоустрою. Про це повідомила пресслужба міської ради.

Нагадаємо, що з 14 вересня інспекція розпочала жорсткий контроль за дотриманням містян Правил благоустрою. Тоді ж міський голова закликав інспекцію штрафувати порушників, бо Правила благоустрою в місті Болград діють вже не один рік, а мешканці міста продовжують їх порушувати.

Тож через тиждень після початку рейдів можна підбити перші підсумки.

«За минулий тиждень складено два протоколи та винесено 38 попереджень. Попередження, оскільки на момент перевірки господарів домоволодінь, які складували сміття на прилеглій до їхніх будинків території, не було вдома. Проте багато хто з них позитивно відреагував на попередження і здійснив прибирання. Тобто тенденція до свідомості у наших громадян почала прокидатися», – розповіла начальник інспекції з благоустрою Болградської міської ради Ганна Басиста.

На доказ своїх слів вона також навела той факт, що мешканці активно почали писати заяви на дозвіл на зберігання будматеріалу на землях загального користування до завершення ремонту, а також замовляти послугу вивезення сміття та рослинних залишків, звернувшись до КП «Горводоканал».

«Все ж таки краще сплатити послугу, ніж штраф, який у такому разі може досягати до 1700 грн» – підбили пудсумки в міській раді.

До речі, про штрафи. Напередодні апаратної наради у Болградській міськраді відбулося чергове засідання адміністративної комісії, на якому було розглянуто 10 протоколів за неукладені з КП «Горводоканал» договори на вивіз сміття та 1 протокол про випас скота на об’єктах благоустрою та ще 1 – за незаконне спилювання дерева.

Відповідно до ст. 152 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» щодо кожного з них було накладено штрафи у розмірі від 340 до 1 360 грн. Для деяких це вже повторні штрафні санкції та у більшому розмірі.

«Прошу інспекцію щодо благоустрою не послаблювати контроль за дотриманням Правил нашими громадянами. Якщо люди не розуміють по-доброму, доведеться вдаватися до штрафних санкцій. По-іншому нам не вдасться домогтися порядку», – наголосив Сергій Димитрієв.

Поділитись
Зараз читають