Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

ВІЙНА. ДЕНЬ 200. ЧЕРЕЗ АКТИВНІСТЬ ВОРОЖОЇ АВІАЦІЇ ЗА НІЧ В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРОЛУНАЛО 5 ПОВІТРЯНИХ ТРИВОГ

11 Вересня 2022 09:30
Ганна Ковальова
ВІЙНА. ДЕНЬ 200. ЧЕРЕЗ АКТИВНІСТЬ ВОРОЖОЇ АВІАЦІЇ ЗА НІЧ В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРОЛУНАЛО 5 ПОВІТРЯНИХ ТРИВОГ

«Тривожна ніч як в місті, так і в області. 5 тривог, 5 відбоїв. Але обстрілів не було. Проявляє активність ворожа авіація. Прошу вас реагувати на сигнали повітряної тривоги, берегти себе та своїх рідних» – розповів речник керівника Одеської ОВА Сергій Братчук в своєму ранковому зверненні.

В Чорному морі знаходяться 13 кораблів Чорноморського флоту російської федерації. Зараз вони тиснуться до узбережжя тимчасово окупованого Криму, серед них на бойовому чергуванні – 2 кораблі-ракетоносії оперативно-тактичного рівня морського базування типу «калібр».

«Тому імовірність нанесення ракетних ударів залишається дуже високою» – додав С. Братчук.

Обстановка в операційній зоні оперативного командування «Південь» досить напружена, але контрольована.

«Продовжуються позиційні бої, внаслідок яких відбувається просування військ та закріплення територій. Ворог надає перевагу контрбатарейній боротьбі, намагаючись уникнути прямого зіткнення. Зазнає втрат і відступає. Протягом бойового дня ворог здійснив 20 авіаційних ударів вздовж лінії зіткнення по наших позиціях і прилеглих територіях. У відповідь нашою авіацією відпрацьовано 10 ударів, але ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад 350 вогневих завдань».

Атакуючи райони зосередження ворожого озброєння та техніки в районі Нової Каховки і Придніпровського, склади боєприпасів навколо і в самому Херсоні, а також за результатами вогневих уражень по позиціях ворога, забезпечено його втрати у кількості 80 рашистів, 8 танків, 17 одиниць авто-бронетехніки, 1 гаубиці “Мста-Б”, 1 безпілотного розвідника типу “Орлан-10”. Знищено 3 склади боєприпасів в Миколаївському, Херсонському і Бериславському районах. Чергову поромну переправу в районі Нової Каховки критично уражено без можливості подальшого використання.

Нагадаємо, минула ніч в Одещині пройшла спокійно. Сергій Братчук закликав не впадати в ейфорію через успіхи ЗСУ на фронті та продовжувати допомагати армії впевнено крокувати до перемоги.

Поділитись
Зараз читають