Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

«ПОКИ МИ ПАМ’ЯТАЄМО, ВОНИ БУДУТЬ ЖИТИ. ГЕРОЮ УКРАЇНИ ПРИСВЯЧУЄТЬСЯ»: В БОЛГРАДІ ВІДКРИЛИ МЕМОРІАЛЬНУ ДОШКУ ВІКТОРУ ОЦЕРКЛЕВИЧУ 

08 Вересня 2022 13:15
Тетяна Терзі
«ПОКИ МИ ПАМ’ЯТАЄМО, ВОНИ БУДУТЬ ЖИТИ. ГЕРОЮ УКРАЇНИ ПРИСВЯЧУЄТЬСЯ»: В БОЛГРАДІ ВІДКРИЛИ МЕМОРІАЛЬНУ ДОШКУ ВІКТОРУ ОЦЕРКЛЕВИЧУ 

На стінах Болградського ліцею №3 розміщена меморіальна дошка в пам’ять про загибель випускника, героя України Віктора Оцерклевича, який з честю захищав країну та віддав своє життя за майбутні покоління України. 

10 травня 2022 року йому б виповнилося 36 років, але 6 квітня 2022 року капітан Збройних Сил України загинув, мужньо захищаючи рідну Україну від російських окупантів.

Після закінчення школи Віктор уже чітко знав, ким буде. Не зрадив він своєї мрії і тоді, коли з’ясувалося, що в Одеському інституті сухопутних військ якраз розпочалося реформування. І щоб не гаяти дорогоцінного часу, хлопець вирішив піти на термінову службу.

За півтора року від рядового дослужився до старшини, що буває досить рідко. На цьому наголосило керівництво прикордонних військ, коли приймало документи Віктора Оцерклевича для його зарахування на службу. Він ніс її біля рідного Болграда. 

Але підла війна забирає в нас найкраще та найцінніше! 12 квітня 2022 року Президент України надав Віктору Оцерклевичу звання «Герой України» (посмертно). Його біографія та послужний список внесені до вільної інтернет-енциклопедії «Вікіпедія».

На урочистому заході відкриття меморіальної дошки герою України та герою Болграда були присутні родичі, військовослужбовці, вчителі й учні ліцею №3. 

«Сьогодні у нас сумна лінійка, хотілось, щоб таких заходів не було. Сьогодні ми робимо великий крок для увіковічення пам’яті нашого випускника Віктора Оцерклевича. Коли помирає людина, це  велика трагедія для всієї родини, а коли людина гине за незалежність держави, це трагедія всієї країни», – сказала у своїй промові директорка  Марія Ткач. 

«Багато з нас до 24 лютого були простими людьми, громадянами України, зараз ми всі воїни. Ви знаєте, для тих, хто зараз на передовій дуже важлива ваша підтримка. Ваші малюнки та вірші, які ви надсилаєте нашим воїнам, надають їм крила. Хочу навести приклад. Одного разу був приліт і всі речі військових розлетілись, але перше що вони почали збирати, це малюнки дітей! Не особисті речі, а малюнки. Бо це дуже цінно! Заради вас та вашого світлого майбутнього вони готові віддати своє життя», – підкреслив у своїй промові боєць територіальної оборони м. Болград Володимир. 

Урочистий захід закінчився хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіальної дошки Героя України Віктора Оцерклевича. 

Нагадаємо, з ініціативи Болградської районної громадської організації учасників АТО и ООС було ухвалено рішення увічнити пам’ять загиблих воїнів-земляків. 6 вересня на стіні опорного навчального закладу «Болградський ліцей» з’явилася меморіальна дошка на згадку про загиблого героя Максима Мединського, уродженця міста Болград. 7 вересня пройшло відкриття меморіальної дошки Дунєву Руслану, мешканцю села Залізничне. 

Софія Чебан 

Поділитись
Зараз читають