Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

ВІЙНА НЕ ЗДАТНА ЗУПИНИТИ МИСТЕЦТВО: БОЛГРАДСЬКІ ТЕАТРАЛИ ГОТУЮТЬ НОВУ ВИСТАВУ УКРАЇНСЬКОЮ

19 Липня 2022 10:39
Софія Чебан
ВІЙНА НЕ ЗДАТНА ЗУПИНИТИ МИСТЕЦТВО: БОЛГРАДСЬКІ ТЕАТРАЛИ ГОТУЮТЬ НОВУ ВИСТАВУ УКРАЇНСЬКОЮ

Артисти Болградської самодіяльної театральної студії «ОнгЪл» готують нову виставу на українській мові. За основу обрана п’єса класика українського театру Миколи Куліша «Як загинув Гуська». Прем’єра відбудеться як це стане можливим, з урахуванням всіх можливих заходів безпеки.

Незважаючи на військовий стан, поціновувачі театрального мистецтва знайшли час для репетицій. Актори приймають участь у підготовці вистави у свій вільний від роботи та хатніх справ час.

Артисти мотивуються тим, що розвиток культури є вкрай необхідним саме зараз, в умовах повномасштабного вторгнення росії в Україну. Саме підготовка вистави та її презентація свідчать про незламний дух українського народу. Це престиж міста Болград та України.

Тому можна сказати, що артисти є волонтерами української культури, з невгасимим прагненням її розвитку та збагачення.

П’єса Миколи Куліша «Як загинув Гуська» в інтерпретації театральної студії буде називатися «Маленька українська кУмедія» («кумедія» це розмовний варіант властивий для центру України саме за часів життя Миколи Куліша) – це весела та добра розповідь про життя пересічної української родини початку ХХ сторіччя.

Але це родина багатодітна – сім дочок, та на додачу до цього герої твору вимушені жити в часи доленосних змін в Українській державі.

Весели жарти, комедійні обставини життя цієї родини викликають цікавість вже понад сто років, бо це одна з найчастіших постановок в українських театрах.

Артисти студії переконані, що своєю творчістю  зможуть підтримати бойовий дух глядачів, подарують їм декілька спокійних та мирних хвилин в цей непростий час.

До того ж, студія має намір зробити виставу благодійною та зібрати гроші на потреби Збройних Сил України.

У виставі приймають участь постійні актори та актриси студії, які вже припали до душі болградському глядачеві.

Серафим Савченко

Ми у  Telegram

Подивитись відео ви можете на нашому  YouTube

Також ми у Instagram та Facebook

Поділитись
Зараз читають