Частина теплиць групи виробників із села Калаглія Овідіопольського району Одеської області виступила цьогоріч в ролі випробувального полігону для апробації абсолютно нових сортів салатів, виведених спеціально для умов вирощування Півдня України, пише SEEDS.
Споживачі з Одеси та Києва вже високо оцінили смакові якості та презентабельний вигляд тутешніх тепличних салатів – оптові покупці замовляють продукцію на кілька днів вперед. Салати з берегів Дністровського лиману користуються попитом, як ринках, так і у шеф-кухарів закладів HoReCa цих міст.
Крім оптових відвантажень трейдерам, група виробників продає свою продукцію кінцевому споживачеві через онлайн майданчик – групу у Фейсбуці, а для комунікації з постійними клієнтами створили групу в Viber.
Як зазначає Наталія Чернієнко, членкиня групи виробників «Калаглія», яка відповідає за онлайн збут продукції, свіжі салати без проблем доїжджають до споживача в спеціальній упаковці, не втрачаючи свого зовнішнього вигляду і смакових якостей. Відправляють їх «Новою Поштою».
Відступати від прийнятого на рік плану роботи члени групи «Калаглія» не збираються: ще два тижні активного збору врожаю салатів, а потім – підготовка теплиць до нового обороту. Наступною на черзі культурою буде ранній редис.