Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

“Золота” рибка: браконьєр з Білгород-Дністровського району сплатить державі понад пів мільйона гривень

“Золота” рибка: браконьєр з Білгород-Дністровського району сплатить державі понад пів мільйона гривень

35-річний мешканець Білгород-Дністровського району постав перед судом за незаконне зайняття рибним промислом на території Дністровського лиману. Як його покарав суд, розповіли у поліції

Чоловіка викрили співробітники сектору водної поліції Білгород-Дністровського районного відділу поліції, коли той двома саморобними пастками та двома ятерами виловлював біоресурси з лиману. На час затримання він встиг виловити понад 35 кг біоресурсів, серед яких креветки, бички, краби, камбали глоса та атерина.

За результатами проведеної інженерно-екологічної експертизи, сума завданих правопорушником державі збитків склала майже 704 тисяч гривень.

Правоохоронці зібрали докази та висунули проти браконьєра обвинувальний акт. Суд визнав чоловіка винним у незаконному  зайнятті рибним промислом, що спричинило істотну шкоду та засудив його до двох років пробаційного нагляду. 

Крім того, він має відшкодувати заподіяні державі збитки в сумі 703 тисяч 936 грн та витрати на проведення експертиз у сумі  26 тисяч 504 гривень. 

Також суд визначив долю речових доказів – знаряддя незаконного лову будуть знищені, а вилов конфісковано в дохід держави.

Поділитись
Зараз читають