Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

“Зібрали багато цінних ідей та пропозицій”: в Арцизькій громаді відбувся День бюджету 

30 Червня 2024 13:30
Олександра Сергєєва
“Зібрали багато цінних ідей та пропозицій”: в Арцизькій громаді відбувся День бюджету 

28 червня в Арцизькій громаді відбувся інформаційний захід “День бюджету громади”, який зібрав багато мешканців різного віку та став важливою подією для всіх, хто цікавиться фінансовим життям громади та бажає внести свої пропозиції щодо її розвитку. Про це повідомила пресслужба громади.

Як й анонсувалося напередодні, в цей день для мешканців громади відбулася низка тематичних інформаційних заходів: вікторина, де учасники мали змогу продемонструвати свої знання про громаду та бюджет, відповідаючи на різноманітні питання та презентація буклета бюджету, в якому детально розповідалося про структуру доходів та витрат громади.

Учасникам розповіли основи розподілу бюджету – як він формується та у який спосіб розподіляються кошти на різні сфери життєдіяльності.

Для залучення до заходу молоді було проведено урок фінансової грамотності та ігровий квест. 

Під час уроку з молоддю обговорили поняття «бюджет», також розповіли про форми активності, за допомогою яких молодь могла б брати участь у формуванні бюджету, і запропонували долучитись до цього процесу через надання пропозицій до бюджету на наступний 2025 рік.

Квест “Я – король бюджету” додав заходу інтерактивності та зацікавленості, дозволивши молоді застосувати нові знання на практиці.

Загалом завдяки заходу вдалося зібрати багато корисних пропозицій щодо покращення бюджетного процесу та розподілу коштів.

“Ідеї мешканців будуть ретельно розглянуті та враховані при розробці бюджету на наступний рік”, підсумував міський голова Сергій Парпуланський.

Він також зазначив, що  збір пропозицій до бюджету 2025 року триватиме до 30 липня. Своїми пропозиціями мешканці можуть ділитися за посиланням

Поділитись
Зараз читають