Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

З 1 липня на дорогах Одещини вступають у силу сезонні обмеження на рух великовантажного транспорту

27 Червня 2024 11:14
Олександра Сергєєва
З 1 липня на дорогах Одещини вступають у силу сезонні обмеження на рух великовантажного транспорту

З метою збереження дорожнього покриття у спекотний час на дорогах Одеської області вступає у силу літня заборона на рух вантажного транспорту, однак діяти вона буде не в певні години, як минулого року, а залежно від температури повітря. Про це повідомила Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області.

Пересуватися дорогами буде заборонено транспорту з фактичною масою понад 24 т і навантаженням на вісь понад 7 т у разі, якщо температура повітря сягатиме більше +28 градусів за Цельсієм.

Обмеження діятиме на автомобільних дорогах загального користування державного значення. В Одеській області це траси Одеса-Рені (М-15), Київ-Одеса (М-05) та Одеса-Мелітополь (М-14).

Перечекати спекотний період водії можуть на майданчиках для тимчасової стоянки в смугах відведення автомобільних доріг та біля об’єктів дорожнього сервісу.

Обмеження не застосовуються для транспортних засобів, які використовуються для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та транспортних засобів, що здійснюють перевезення небезпечних, швидкопсувних вантажів, живих тварин і птиці, військових вантажів, товарів подвійного призначення та/або майна, що використовується для потреб оборони та інше.

Зазначається, що умови та режими тимчасових обмежень будуть переглядатися залежно від прогнозованої та фактичної температури повітря. Обмеження по часу буде встановлюватись залежно від районування території України та з урахуванням дії комендантської години.

Поділитись
Зараз читають