Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Як виглядають українські військові після російського полону? (Фото)

18 Червня 2024 12:02
Ганна Ковальова
Як виглядають українські військові після російського полону? (Фото)

Одеські фотографи Костянтин і Влада Ліберови показали у своєму акаунті в Інстаграмі, як виглядають українські військові, які повернулися з російського полону.

«Після зустрічі та спілкування з хлопцями – ми тиждень не могли оговтатись від того, що побачили та почули», – розповідають фотографи. Кажуть, що українські військові схудли на 40-50 кг під час полону. І наводять їх фото «до» та «після». І це при тому факті, що за тиждень перебування в Україні кожен вже набрав близько 10 кг.

Ліберови зазначили, що це була найважча їхня зйомка за останні півроку.

«Ми не можемо переказувати те, що почули від хлопців. Але ці фотографії говорять самі за себе. Ці кадри ми публікуємо з дозволу самих хлопців. Памʼятаю, як один з них сказав мені: ми маємо зробити все, щоб таке ніколи не повторилось знову, з іншими. Але все повторюється, кожного дня. Ще безліч наших людей залишаються в російському полоні. І цьому немає кінця», – зазначили Костя і Влада.

Українські фотографи зазначили, що те, що колишні військовополонені так виглядають – підтвердження того факту, що сьогодні росія чинить справжній геноцид українського народу.

«Вже багато разів було сказано, але повторимо тут ще один раз. Двадцять перше сторіччя, центр Європи, вік надсучасних технологій та штучного інтелекту. І просто тут і зараз відбувається найбільший геноцид з часів другої світової. Ці фото – тому підтвердження», – йдеться в повідомленні фотографів.

Нагадаємо, останній обмін полоненими відбувся 31 травня. Тоді в Україну повернулося 71 захисник та четверо цивільних. Щонайменше третина з врятованих мали поранення, тяжкі захворювання або інвалідність.

Поділитись
Зараз читають