Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Ізмаїлі створять Алею Слави: містянам пропонують обрати її місце розташування

03 Липня 2024 11:11
Ганна Ковальова
В Ізмаїлі створять Алею Слави: містянам пропонують обрати її місце розташування

В Ізмаїлі планують створити Алею Слави, аби вшанувати памʼять усіх загиблих на війні земляків. Про це повідомив міський голова Андрій Абрамченко.

Алея Слави буде представляти собою територію з встановленими легкими конструкціями з державною символікою та портретами мешканців Ізмаїла, полеглих при захисті України від російських окупантів.

В міській раді створено робочу групу, до складу якої увійшли архітектори, історики, представники владних структур, громадських та волонтерських кіл, проаналізувала символічний та фізичний простори міста з метою визначення можливого місця розташування цього об’єкту пам’яті.

За словами міського голови, члени робочої групи відпрацювали майже десяток локацій в різних районах Ізмаїла, розглянули пропозиції містян, депутатів міської ради, спеціалістів-істориків, врахували фізичну доступність, історичний контекст, відповідність оточення, готовність інфраструктури та інше.

До обговорення залишилося три локації, які й пропонуються мешканцям міста для голосування: Свято-Покровський сквер, Площа Перемоги, Парк Пам’яті та Покаяння.

Віддати свій голос можна за посиланням. Прийом голосів триватиме місяць. Після цього міська рада оголосить локацію та розпочне роботи з облаштування території.

“Гідне вшанування захисників України, увічнення пам’яті полеглих є вкрай важливим для Ізмаїльської громади. Ми маємо зробити все необхідне, щоб нинішнє та прийдешні покоління завжди пам’ятали мешканців Ізмаїла, хто ціною свого життя виборов українському народові мирне незалежне вільне майбутнє”, – запевнив Андрій Абрамченко.

Головне фото демонстративне

Поділитись
Зараз читають