Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

ЧИ ОЧИКУВАТИ УКРАЇНЦЯМ ЗМІНУ ЦІНИ НА БЕНЗИН ТА ДИЗЕЛЬ: ДУМКА ЕКСПЕРТІВ

07 Серпня 2022 14:18
Софія Чебан
ЧИ ОЧИКУВАТИ УКРАЇНЦЯМ ЗМІНУ ЦІНИ НА БЕНЗИН ТА ДИЗЕЛЬ: ДУМКА ЕКСПЕРТІВ

Автомобільного пального на українському ринку стає дедалі більше, а попит на нього при цьому падає. Це призводить до його здешевлення.

До прикладу, 5 серпня бензини А-95 в опті можна було в середньому придбати за 46,5 грн/літр, що на 2 грн/літр нижче, ніж тижнем раніше. При цьому самі трейдери прогнозують: ціни продовжать знижуватись – не виключаючи навіть варіанту, що вже незабаром продавати пальне доведеться за собівартістю.

Зазначається: дизель за тиждень у середньому здешевшав на 3 грн/літр – до 45,75 грн/літр.

Ціна продовжує падати. З такими темпами наступного тижня (починається 8 серпня) торгуватимемо за собівартістю. У липні на ринок було поставлено великий обсяг ресурсу, а попит залишається на мінімальному рівні”, – наводить видання слова одного з трейдерів.

При цьому зазначається: найдешевше бензини в Україні коштують на півдні країни – 45 грн/літр. “Дещо дорожче бензин можна було придбати в західних областях – за 47 грн/літр, а з просуванням у глиб країни ціна зросла до 49 грн/літр”, – розповідають аналітики.

Найнижчі ціни на дизель також були зафіксовані на півдні України – 42-44 грн/літр при втраті за попередній тиждень 3-4 грн/літр. Найвищі – на сході країни – 46-49 грн/літр. “Що свідчить про зниження цін на 2-3 грн/літр”, – констатували фахівці.

 Джерело

Поділитись
Зараз читають